Meddig késhet a maradandó fog kibújása a tejfog kiesése után? (tudásbázis)
Szia!
Az én lányomnak ma esett ki az első tejfoga alul, és még csak 5 éves.
Megijedtem h ilyen korán, de utánanéztem a neten és nincs gond!
Sziasztok!
Én eléggé rosszul jártam, mivel az első kettő fogam kipottyant rendesen, majd nem akart kinőni a másik fogam. Az a gond, hogy erre az is rásegített, hogy imádtam rágcsálni a kenyérhéját... Ez is megerősítette az inyemet. Végül 10 szuri segítségével, felvágták, és a doki húzta ki a szájsebészeten. Egy kicsit csálén állnak mindig, de nem zavaróan. Nem volt egy kellemes élmény. Főleg mert aztán nem nagyon rághattam rajta, meg egy kisebb ütődésre megmozdultak.
Szia!
Ne aggódj, mivel magától esett ki, előbb-utóbb ki fog bújni.
Mi is kérdeztük fogorvostól, és ő mondta. Eszternek a felső két középső foga már anyáknapja előtt pár nappal kiesett és most karácsony előtt bújtak csak ki szépen, egészségesen.
Szia!
Az én lányomnak 5 évesen esett ki a foga, és kb 8 hónap múlva nőtt ki. Jó sokat kell rá várni, mert nem fér ki, csak ha nő a csontja.
Ne aggódj, nálunk is ez volt, és kinőtt. Most a felső2. metszőkre váerunk vagy fél éve
ne aggódj..ez teljesen normális...bőven belefér
Érezni lehet h jön e alatta fog és ha a dokki úgy látta akkor tuti jön.
Ha a tejfog magától esett ki vagy úgy húzták ki hogy már nagyon mozgott akkor ha nincs akadálya (pl. nem fér ki a szomszédos fogak beszűkülése miatt) fél egy éven belül ki kell jönnie.
De sok függ atól melyik fogról van szó,elől,hátul?
További ajánlott fórumok:
- Közös időtöltés gyerekekkel, unokákkal! Gyűjtsük a maradandó emlékeket!
- 18 éves lesz a lányom. Mivel lephetném meg születésnapján ami maradandó is lehetne?
- Ti milyen maradandó emléket hagynátok gyerekeiteknek, ha tudnátok már nem sokáig éltek?
- 50. születésnapra édesapának valami maradandó, emlékezetes ajándék!?
- 9 éves fiamnak letört elől a maradandó foga, volt már valaki hasonló helyzetben?És mi lett a megoldás?
- Kislányomnak letört a maradandó foga.Tud valaki segíteni?