Ti milyen maradandó emléket hagynátok gyerekeiteknek, ha tudnátok már nem sokáig éltek? (tudásbázis)
Nemrég voltam a lányomnál, és megpillantottam a hátizsákot..
Közös emlék lehet hogy jobb. Kézzel foghataó tárgyiakból biztosan van sok kis cscse becse..
( így sok év után élesztve a témát )...
valamelyik csatornán van egy ilyen műsor ami ezzel foglalkozik!
Ott mindenki akinek ajándékot akart hagyni, annak csinált egy dobozt, tele emlékekkel, írásokkal, meg mai még eszébe jutott.
Van egy ilyen műsor valamelyik adón.Az anyukák tudják,hogy 2-3-6 hónap van hátra,és leírják a tanácsaikat a gyerekeknek későbbre,amikor már nem lesznek.
Sokkoló!
Sál, én kötöttem.
Házizsák, varrtam még isis korába. ( még egybe volt, pedig sokat használta )
Néhány gyöngy, fűztem. Nem nagy érték, de anyájától kapta...
Tárgyi emlékek vannak. Illetve minden ami van, a szüleire emlékezteti majd.
Írták már lejjebb, IDŐ... amit csak lehet velük tölteni.
Tárgyi emléket olyat, amit Ő kiválaszt a személyes dolgaimból.
Én a szeretetem hagyom a lányomra. 32 éves és eddig úgy neveltem, hogy a mai napig is, mindig elmondom, hogy szeretem:)
Talán még úgy gondolom, hogy a gyermeknevelésem lesz maradandó számára:)
Nekem furcsa a kérdés, nem is igazán értem.
Szerintem az egész életünk, az együtt töltött évek, annak negatív eseményeivel együtt emlék a gyermekeink (és mások) számára. A tárgyak pótolhatók, de az élmények nem.
A házunkat... Itt éltek a nagyszülők is és gyerekkoruk óta nagyon ragaszkodtak ehhez a házhoz.
Meg is tartom neki, bár nagyon nehéz. Nagy a ház.
(Nem súlyra nehéz, fenntartani:)
Aztán meg, ha hirtelen mennék el, rájuk maradna egy nagyobb összeg. Csak sajnos, azt fizetniük kellene, még évekig:( Addig semmiképpen nem halok meg, amíg vissza nem fizettük, nehogy elátkozzanak haló poromban. Van nekik is bőven mit fizetniük.
Már azt hittem, hogy baj van.
Még jó, hogy ide irtad, hogy nincs:))))
Sokat gondolkodok, hogy megirom családunk történetét, már amit ismerek. Nagyon fontosnak tartom, hogy az emberek tudják honnan jöttek.
A leirás szerepelne minden: az általam ismert rokonok adatai, foglalkozásuk, az ő családjuk, akik persze az enyémek is, fotók, történetek.
Nekem nagyon hiányzik, hogy sok dolgot nem tudok a felmenőimről.
És ezen kivül szeretnék neki annyi pénzt hagyni (amely persze nem áll módomba), hogy sose kezdjen nélkülöznie:)
További ajánlott fórumok:
- Ha megtehetnétek, abba hagynátok a munkát 55 évesen, mint anyáink a 80 as években?
- Mit gondolsz arról a nőről, aki elhagyja a gyerekeit?
- Ti hagynátok sírni 1 hónapos gyereket, hogy belealudjon a sírásba?Ha igen meddig?
- Közös időtöltés gyerekekkel, unokákkal! Gyűjtsük a maradandó emlékeket!
- Ti is harcoltok a gyerekeitekért?
- Bevallom nem tudnám más gyerekét vagy gyerekeit nevelni...