Meddig érvényes az 1. negyedévre szóló kötelező felelősségbiztosítás? (tudásbázis kérdés)
Felhívtam ma a KÖBE-t, azt mondták múlthét csütörtökön postázták...
Egyébként pedig 30 napos türelmi időt emlegettek, amit állítólag a rendőr is tiszteletben tart...
Az tényleg jó:)
Igaz, hogy egyszerre nagyobb kiadás, viszont nem felejted el befizetni egyik negyedévben sem:)
Március 31.-ig érvényes. Már be kellett volna fizetni a következő negyedévit. Ha nem kaptál csekket, akkor be kell menni holnap feltétlen a biztosítóhoz, és személyesen befizetni az összeget
Mert én úgy tudom, ha -mondjuk nem fizeted be, és 1-én koccanás történik, akkor a biztosító nem fog fizetni, mert arra hivatkozik, hogy nem lett befizetve a biztosítás. Ha tudod bizonyítani a csekken lévő postai dátummal, hogy időben be lett fizetve, akkor azt el kell fogadnia a biztosítónak. Tehát holnap be kell személyesen fizetni, és ha valóban nem küldték ki a csekket, akkor egy kis reklamációt is beiktathatsz nekik.
köszi a gyors választ :)
Én is valami ilyesmiben reménykedtem, hogy nem márc. 31.-e a kockázatviselés vége. Anyu hívott az előbb, s paráztatott be, hogy mi lesz most, nem jött a csekk, bezzeg anno az Aliance-nál... :D
Reméljük a rendőr sem büntet meg, bár azért holnap megeresztek egy telefont feléjük... :)
Szia!
Elvileg kellett tőlük kapnod(elvileg) díjigazolást, amin az van, hogy 05.30 - ig érvényes, tehát a negyedév vége + 60 nap a kockázatviselési idő.
Hogy mikor küld a KÖBE csekket,abban nem tudok segíteni
További ajánlott fórumok:
- Vállalom a felelősséget az életemért
- Fogbaleset - kinek a felelőssége szerintetek?
- Kisgyermekes anyák másképp - belépés csak saját felelősségre
- Leányanya, avagy a felelősségtelen anya?
- Kinek a felelőssége ez ilyen helyzetben? Részletek lent.
- Tudja valaki, hogy OT-s rendszámú autóra melyik biztosítóval lehet kötelező felelősségbiztosítást kötni?