Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kötelező felelősségbiztosítás... Mire számíthatok? fórum

Kötelező felelősségbiztosítás... Mire számíthatok? (beszélgetés)

11. supin
nov. 11. 06:33
emelik
10. apeeng (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 18:28

Ne ess pánikba...ez így működik.. Belecsúsztam az előttem álló A3-ba, rajta alig látszott sérülés, az én vasam orra tropa lett(a motor járt)..a biztosító közölte, hogy az általam okozott kár 700ezer...ezt vagy kifizetem, és akkor maradok a B10-ben, vagy B8-ba sorolnak.

nem fizettem, B8-ba soroltak két évre..így pár tízezerből megúsztam.(az idegen kárt)

nov. 10. 17:57
+50% .....24000 helyett 36000 lett...éves szinten . + átkerültem B8 - ba.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Regin_a)
okt. 9. 09:42
Köszönöm a választ. Megnéztem amit kükdött , s bemne van , hogy 5 napom van bejelenteni a biztositónak, hogy kárt okoztam. Nem szóltam volna nekik.
7. katt2 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 08:49

Ostobaságot beszélt, vagy csak le akart húzni. Ha 30-40 ezret mond, akkor meggondolandó a helyben fizetés, mert a kgfb éves szinten emelkedni fog, de nem 3-400 ezerrel. A kgfb növekedése a kárértéktől nem függ. ( ha jól tudom. )

Nyilván, aki pl. jogsi nélkül vezet, vagy nincs kgfb-je, az inkább a helyszínen fizet..

Szerintem, ezt a biztosítóval szerződött karosszériások ki is használják, pitiáner sérülésekre is láttam óriási összegeket behajtani a biztosítókon. ( Láttam érdekes dolgokat... )

6. Regin_a (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 08:26

Fiatalembe véleménye nem számit

Olvasgass

[link]

A saját biztositód kárszakértője nézze meg, megállapitja a kűrösszegeet

Ahogy

Katt2 irja majd kapsz egy levelet X összegröl és eldöntheted hogy 2 év minusz bónusz vagy befieted a kárt

Lehet nem jól tudom, de közlik, vagy kérdezheted mennyire csökkentik a bónuszodat illetve következő évben mennyire emelik a bizt. KGFB összeget

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Katt2)
okt. 9. 07:48
Mondtam , hogy kifizetem a kárt . De volt ott egy fiatalember aki azt mondta, hogy nem tudom mert 3-4 százezer lesz a kàr
4. katt2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 8. 22:39

A biztosító kiküld neked egy papírt, ami tartalmazza kárösszeget. Megkérdezik, hogy kifizeted e? Ha nem, nem kell csinálni semmit, a biztosító fizet, de csökken a bonusod. Ez a dolga a biztosítónak.

Persze, a kárösszegtől függ minden. Ha egy új autónak mentél neki, akkor drága lesz. Persze, típustól is függ.

( A fiam 1 órás BMW-jébe egy rendőrautó ment bele. 4,5 milla lett a kár. Kicsit nehéz volt bizonyítani, de a rendőr volt a hibás, fizetett is a biztosító. )

3. Regin_a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 7. 20:45

Sajnálatos malőr

Jól gondold meg hogy csak te vagy-e a hibás, mert lehetett ő is részes banne

Ha bárki a kitöltött papirra hivatkozik, te meg hivatkozz lányos zavarodra/idegességedere

Fénykép és a te biztositód is lássa mielött szervizbe kerül

Tehát amennyire lehet javitás elött kapjál egy jó hozzávetőleges kár összeget

Két osztállyal/bónusszal lejebb sorolnak

Igaz hogy nagyságrendekkel kisebb kárt, egy koccanást okoztam parkólóban, de inkább kifizettem, különösen mert tudtam mennyi egy lökháritó fényezés

40ezer volt és semmi betétlap, a pénzt átvétekivel kapta meg

okt. 7. 20:22
:-(
okt. 7. 20:22
A mai napon sikerúlt beletolatnom (parkolóbol álltam ki) egy másik autóba. Azt mobdták olyan 300000 400000 ft a kár .:-( . Idáig tizenpár ezret fizetek éves szinten . Mire számíthatok ? Elismertem a hibát azt a kék sárga papít tóltöttünk ki :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook