Kötelező felelősségbiztosítás... Mire számíthatok? (beszélgetés)
Ne ess pánikba...ez így működik.. Belecsúsztam az előttem álló A3-ba, rajta alig látszott sérülés, az én vasam orra tropa lett(a motor járt)..a biztosító közölte, hogy az általam okozott kár 700ezer...ezt vagy kifizetem, és akkor maradok a B10-ben, vagy B8-ba sorolnak.
nem fizettem, B8-ba soroltak két évre..így pár tízezerből megúsztam.(az idegen kárt)
Ostobaságot beszélt, vagy csak le akart húzni. Ha 30-40 ezret mond, akkor meggondolandó a helyben fizetés, mert a kgfb éves szinten emelkedni fog, de nem 3-400 ezerrel. A kgfb növekedése a kárértéktől nem függ. ( ha jól tudom. )
Nyilván, aki pl. jogsi nélkül vezet, vagy nincs kgfb-je, az inkább a helyszínen fizet..
Szerintem, ezt a biztosítóval szerződött karosszériások ki is használják, pitiáner sérülésekre is láttam óriási összegeket behajtani a biztosítókon. ( Láttam érdekes dolgokat... )
Fiatalembe véleménye nem számit
Olvasgass
A saját biztositód kárszakértője nézze meg, megállapitja a kűrösszegeet
Ahogy
Katt2 irja majd kapsz egy levelet X összegröl és eldöntheted hogy 2 év minusz bónusz vagy befieted a kárt
Lehet nem jól tudom, de közlik, vagy kérdezheted mennyire csökkentik a bónuszodat illetve következő évben mennyire emelik a bizt. KGFB összeget
A biztosító kiküld neked egy papírt, ami tartalmazza kárösszeget. Megkérdezik, hogy kifizeted e? Ha nem, nem kell csinálni semmit, a biztosító fizet, de csökken a bonusod. Ez a dolga a biztosítónak.
Persze, a kárösszegtől függ minden. Ha egy új autónak mentél neki, akkor drága lesz. Persze, típustól is függ.
( A fiam 1 órás BMW-jébe egy rendőrautó ment bele. 4,5 milla lett a kár. Kicsit nehéz volt bizonyítani, de a rendőr volt a hibás, fizetett is a biztosító. )
Sajnálatos malőr
Jól gondold meg hogy csak te vagy-e a hibás, mert lehetett ő is részes banne
Ha bárki a kitöltött papirra hivatkozik, te meg hivatkozz lányos zavarodra/idegességedere
Fénykép és a te biztositód is lássa mielött szervizbe kerül
Tehát amennyire lehet javitás elött kapjál egy jó hozzávetőleges kár összeget
Két osztállyal/bónusszal lejebb sorolnak
Igaz hogy nagyságrendekkel kisebb kárt, egy koccanást okoztam parkólóban, de inkább kifizettem, különösen mert tudtam mennyi egy lökháritó fényezés
40ezer volt és semmi betétlap, a pénzt átvétekivel kapta meg