Mazsolás kalács puncsöntettel recept

100g mazsola tejben, rumaromában beáztatva
Fél szikkadt mazsolás kalács
8 dl tej
1 zacskó főzős puncsos pudingpor
6 ek cukor
A Mazsolás kalács puncsöntettel elkészítési módja:
A mazsolát előző este beáztatom tejbe, rumaromába. 6 lapos, de mélyített tányérra 1-1 vastagabb szelet kalácsot felkockázok. A kissé módosított mennyiségekkel megadott alapanyagokból megfőzöm a pudingot, majd belekeverem a mazsolát Egyenletesen ráöntöm a kalácskockákra. Hagyom 2-3 órát szobahőmérsékleten, kissé be is szívja a kalács, a puding meg is dermed.
Nem éppen fogyókúrásoknak ajánlom, annál inkább édesszájú gyerekeknek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2012. aug. 18. 19:29
A mazsolás kalács puncsöntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.