Mások elfogadása-tanulható? (beszélgetés)
A vitázó, feleselő és letorkoló emberek ügyeik boldogtalan sáfárai. A győzelmet elnyerik néha, de a jóakaratot soha, holott annak több hasznát vennék.”
(Benjamin Franklin)
Higgyétek el, igazam volt mindenben, a családom is maximálisan egyetért velem, és most már ők is azon a ponton vannak, h egyszerűen nem tudnak vele mit kezdeni.
Szerintem ez az ember egyszerűen gonosz,s semmi jó érvelést nem tud felhozni a viselkedésére vonatkozóan, sajnos vannak ilyenek, a Márai is megírta füves könyvében és egyszerűen kerülni kell az ilyen embereket.
Nagyon gonoszul viselkedett világ életébe mindenkivel, elmondtam neki, h rosszul esett,h elrontota az estélyemet, h nem volt tekintettel rám, de úgy látszik itt csak neki fájhatnak dolgok, bocsánatkérésre ne is számítsak őtőle.Ő egy olyan típusú ember aki szívfájdalom nélkül beléd rúg, eddig elnéző voltam és finomkodtam vele, törekedtem a békére,de vele egyszerűen nem lehet.Ő számonkéri, mi mennyiszer látogatjuk őt, de ő még karácsonykor se jön át hozzánk, a kórházba se ha vki bekerül,direkt az ilyen alkalmakra kap, s még ő játssza a mártírt.Anyuék sajnos nem szólnak neki vissza, s nagyon elkanászodott, azt hiszi neki mindent lehet.Felháborító, h nem tud egy ember magába nézni s még magának is hazudik!!Arra nem tud válaszolni, h miért nem foglalkozik velünk(pl karácsony legutóbb), egy érvet nem tud ránk felhozni, mert nincs mit.A kérdésemre a válasz, h el kell e fogadnunk e egy ilyen embert:NEM!Van egy pont ahol az ember belátja, h nem éri meg, és nem kell mindig tűrni, a békére törekedni ,mikor ő szívfájdalom nélkül tesz tönkre minket.Nem tudom mi az oka a gonoszságának, anyu szerint világ életében rossz anya volt, s soha nem volt egy barátnője sem.Az ő verzióját hameghallgatnátok, tele lenne nevetségesérvelésekkle és hazugságokkal, még a távolabbi rokonok is akik az estélyemen voltak is hamar levágták, ki a hunyó.Sajnos ez van!Fáj a lelkem miatta, de elengedem, belátom ép ésszel,h ez egy gonosz ember, és nem szeret minket.Köszönöm, h fórumoztatok velem róla.
Lehet ezt máshonnan is nézni.
"aki megbántott azon az eseményen,s rokonaimnak is nagyon bántóakat beszólt"
Csak őszinte volt,és azt tette, amit te is elmeséltél magadról,az ő szemszögéből az igazat mondta másoknak.
Te mért nem mondtad,"igazad van ,bocsánat?":))
Miért nem vagy képes elviselni a másik igazát?
Szia!
Nem vagyunk egyformák, ami nálad súrolja a határt, az lehet, hogy másnak nem probléma, és viszont. Mindenkinek meg van a maga igazsága, és nem erőszakolhatod rá senkire se a magadét. Ami Neked felemelő, az másnak lehet, hogy félelmetes, fájdalmas, de nem verheted bele az orrát - csak, ha erre megkért előtte - mint a kölyökkutyának, ha bepisil. Szóval több tolerancia, elfogadás, és nézd el nekik, ha nem tartanak "annyira előre, mint Te"!
Igen az utóbbira gyúrok, remélem megállom, h ne szóljak max finoman....egyébként észrevettem,ha sokat vagyok egyedül akkor törnek rám ezek a gondolkozások, szóval le kell foglalnom magam s akkor sokkal jobb!Vagy mikor reggel felkelek, és még nem szippantott :) be a nap történései, akkor olyan jó az a nyugodt lelkiállapot..na ebben kellene napközben is megmaradni.
A nagymamám rengeteget van egyedül, szinte egész nap, szerintem neki is mindig pörög az agya, ez a baja.
Szerintem azt kellene megtanulnod,hogy ne foglalkozz
annyit másokkal.A mondandódat elmondod és reagál rá ahogy reagál,az már had legyen az ő dolga.
Ha pedig nem akarsz konfliktust,akkor diplomatikusan hallgass és felejtsd el mi nem tetszik és fogadd el a helyzetet úgy ahogy van.
Azért mert nem érzi igaznak,azért reagál így.
Ha téged valaki kritikusan szemlél és szóvá is teszi,lehet ,hogy nem épp baráti modorban,és nem érzed igaznak ,akkor ,hogyan reagálsz?
Nem tudom, hogy , milyen stílusban tálalod a mondadodat?És mindig igazad van? Ha nincs igazad be látod? Te azért tudsz bocsánatot kérni, (szerintem) mert te ezt várod az emberektől, te ilyen vagy. NEM minden ember ilyen. Ne add fel! Szerintem jó ez csak, finomodj!És lazulj!
Ha bármit félre értettem, bocs.
Nehéz helyzet mindkettő, az otthono és munkahelyi is.Az anya-lánya kapcsolat(anyukád-nagymamád) labilis terep, lehet,hogy olyan dolgok vannak a háttérben amit te nem tudsz.
A munkahelyi problémát meg lehet oldani, ha neked ez így nem jó, és már beszéltél mindkét féllel, akkor más munkahelyet is kereshetsz, vagy ha ez most rögtön nem megoldható,tervezd meg a következő lépést. Nyugodj meg, ne akard mindig mindenkinek rögtön elmondani amit gondolsz. Közhely, de számolj tízig!
Szerintem ne ártsd bele magad ,anyukád és az ő anyja viszonyába,nem a te dolgod megoldani ezt a dolgot,ő csak a nagymamád.
Ha anyád nem szól neki,biztosan oka van.
Nem biztos, hogy a véleményed a fő gond.
Kérdés, milyen a tálalás!???
Amúgy most nézem a fórumcímet és valahogy nem találok összefüggést a mások elfogadása és a krititika,vagy vélemény között.
Szerintem el lehet fogadni minden embert ,az nem feltétele ,hogy egyetérts vele,hisz "mindenki másképp csinálja!":DDD