Márványsajtos burgonya krém leves recept
A Márványsajtos burgonya krém leves hozzávalói:40 dkg burgonya
2 szál zellerszár
5 dkg póréhagyma
1 dl tejszín
5 dkg márvány sajt
A Márványsajtos burgonya krém leves elkészítési módja:
A burgonyát, a zellert és a póréhagymát nagyjából egyforma darabokra várjuk. Sós vízben feltesszük főni, és ha minden zöldség megfőtt, akkor az egészet összeturmixoljuk. Tejszínnel dúsítjuk, fehérborssal ízesítjük. Ha ezután túlságosan sűrű, 1 dl vízzel még fel lehet higítani. Tálaláskor morzsoljuk a forró leves közepére a márványsajtot. Nagyon finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: virgo, 2007. jún. 5. 15:53
A márványsajtos burgonya krém leves elkészítési módja és hozzávalói.