Figyelem! Nincs a böngésződben engedélyezve a JavaScript futtatása, enélkül a honlapunk több fontos funkciója használhatatlan lesz számodra (köztük olyan fontos részek is, mint amilyen a Menüben navigálás, Keresés, a Bejelentkezés, illetve egyéb interakciók. A JavaScriptet a böngésződ beállításai között engedélyezheted.
Marcipán miért válik vizessé, málóvá a hűtőben? (tudásbázis)
Köszi a biztatást,kedves vagy:-)!Bízom benne...csak így nem valami szép.
Nézd ezt csinálta meg:
[link]
Hát valószínű, én is elkövettem már ezt a csokival. :)
Így is tuti sikert arat ám a torta és nyoma sem marad másnapra, ne aggódj! :)
De jó!Kipróbálom,köszi a tippet:-).Ja lehet akkor a csoki is bűnös..
Mindkettő magába szívja a szagokat, nem lesz kajaszagú a hűtő. De a szkarbóna az vízmegkötő is tehát a pára ellen is jó bizonyos mértékig.
Kis tálkában kell betenni alulra és cserélni időnként.
Amúgy ha közvetlenül kiveszed a hűtőből és bevonod sajna a csokimázra is kicsapódhat a pára :(
Nekem a csokimázasok mindig gyöngyöznek ha hűtőben vannak.
Na ez új nekem.Melyik mire jó?
Hát annyit tehetsz most, hogy egy tálka szódabikarbónát teszel a hűtőbe. Egyébként lehet kapni pára-, és szagtalanítót de én szódabikarbónát és kávézaccot használok. :)
De ez jelen esetben sajna csodát nem fog tenni. De általában jó cucc. :)
Ott zacsiban van, a porcukor olvadásnak indul sajnos, ha párát kap ... :(
Ja és nem krémre raktam,hanem csokimázra ezért is csodálkoztam,hogy mi a fenének málik.
Csak ennyit írok panel!És ráadásul a kamra nélküli fajta.Én is áhítozok egy vagány spájz után:-),igen az lenne a legjobb igazad van..
Az lehet:-).A háztartási sima hűtőben tehetek valamit hogy ez csökkenjen?Köszi a segítségeket.
Ott speciális hűtők vannak direkt erre a célra.
Lehet, hogy a tortakrém vizesedett amennyiben vajas/margarinos a krémed.
Elvileg ha jól lehűtöd majd kiveszed kicsit melegedni kicsapódik a víz, azt felitatod és utána vonod be.
Viszont az otthoni hűtők tényleg nem olyanok, mint a "sütis hűtők", sajnos ott magasabb a páratartalom. :(
Esetleg nincs egy jó hideg spájzod? (Én nyitva hagyom ilyenkor a szellőző ablakot a kamrában és tök jó hideg van, sütiknek pont ideális.)
Szerintem ott a hűtőpultok páratartalma szabályozva van.
Köszönöm ,én is ezt gyanítottam.A szupermarketekben ,cukrászdákban hogy bírja ki napokig??
Valószínűleg a hütő magas páratartalma miatt a porcukor indult olvadásnak benne.Érdemes lezárt bobozban elől hagyni a dísznek szánt marcipánt,száraz helyen tárolni és csak tálalás előtt rátaenni.
Valószínűleg a hűtő túl párás.
Ha a marcipán díszítés nem bonyolult, akkor érdemes inkább csak a fogyasztás előtt feltenni.
A hűtőben meg kellett volna szilárdulnia!Kevertél hozzá ételfestéket?Lehet attól...
Úhhh,sajna nem tudom,de én is kiváncsi vagyok,hogy mi lehetett a baj!!??
Csokival borított torta tetejére raktam kézzel készített díszt marcipánból és kb. 2-3 óra múlva tiszta "plötty" lett ha értitek:-(.Miért?Marcipán szoba hőmérsékletű volt,mivel úgy formázható.Tortát a hűtőből vettem ki.Pára az ok?Hogy lehet ezt elkerülni?Köszi a válaszokat-már nem először jártam így és holnapra lett volna a vendégeknek a torta:-(.
További ajánlott fórumok: