Már most kettő pokróc alá kuckóztam. Mi lesz télen?! (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nekem is van kandallóm, vegyestüzelésű kazán, gázkazán,
De énis lezártam a felső szintet elég nekem lent lakni magamban, főleg télen.
extrém: ami nem megszokott, több fokkal eltér a szokásos átlagtól
idén nem volt ilyen, ami extrém eltért az a csapadék mennyisége volt
Bocs, még annyit, ez az "extrém meleg" is. Kinek mi az extrém, mi a sok és mi a kevés. Nekem már a 30 fok extrém, én a hideget a hűvöset jobban viselem. Nálam éjjel nappal ment a klíma, hogy ne legyek rosszul. Más a 18 fokban fázik. Ez van. Kinek mi. Egy biztos, túl kell élni ezt is, azt is.
Ma kiléptem a házból és egy nő ment szőrme kabátba csizmába, sapkába, sálba. Én egy szál kardigánba. Nem vagyunk egyformák.
Nézd, biztos sokakat nagyon nehezen fogja érinteni a rezsi, élelmiszer, benzin áremelés. De inkább azt írom, hogy mindenkit érint valamilyen szinten. Engem is. Csak már mást sem olvas az ember csak a panaszkodást, sopánkodást. Tudom ne olvassam és ne írjak az ilyen fórumba és tulajdonképpen elfér a sok másik mellett. De lehúzza még azt is, aki még egy kicsit tartja magát és nem esik letargikus hangulatba.
Hiába vannak emberek akiket éltet a kesergés. Tudom mert ismerek ilyeneket, nem egyet.
Aztán majd áprilisban, májusban elkezdenek az emberek azon rugózni, hogy meleg lesz, kánikula lesz és rosszul lesznek, akkor majd a klíma viszi el a pénzt:)
Én is ugyanúgy fogok csinálni mindent, nyilván meg kell húzni a gatyamadzagot, de most ez van.
Nem stresszeltem. Fáztam. És ha most fáztam, vajon mi lesz vajon télen?
Ennyi.
Nem több.
Minden mást már ti tettetek hozzá.
🤦♀️
Akinek nincs pénze, hogy úgy fűtsön, mint eddig és most ezerrel fázik, annak ez elég nagyon gond, hogy már szeptember közepén szarul érzi magát, és nehéz 9 hónap áll előtte, ami lehet, hogy még rosszabb lesz... Nyáron voltak meleg napok, igen, de azok nem tartottak 9 hónapig, egyébként nem is volt extrém meleg, inkább az aszály rendkívüli szárazság volt extrém idén.
Részemről mi rendesen fogunk fűteni, nem vagyok hajlandó 12 hónapot túlélési üzemmódban élni, már csak azért sem, mert a havi megemelt gázszámlánál többet emekedett a heti bevásárás értéke, tehát főleg a kaja kerül többe.
Szeretem a hűvöset. Nem fűtünk még. Ha fázom becsukom az ablakokat és felöltözöm, betakarózom, egy kád forró víz csodákat tesz. Eddig sokan a 45 foktól "haltak" meg.
Napok óta mást sem olvasni itt csak ezt a fázom, meg rezsiemelés, meg mi lesz? Nem lesz semmi. Megy az élet tovább. Ez van.
Rástresszeltek az egészre. Úgy jobb lesz? Nem fogtok fázni és nem lesz rezsiemelés?
De, hogy jót is mondjak, az árstop marad december 31-ig:)
Három alá kuckózol és fűtesz. :)
Két paplan alatt alszom. Ha egy van rajtam, fázok. Így, hogy csak az orrom lóg ki, minden oké, akkor van gond, ha kikelek alóla.
Mi már fűtünk a szobákban. 2 takaró, tea stb
És én már meg is fáztam hét elején, pedig vastag kabátban járok
Szar.
Vagy tobbet mesz mozogni.
További ajánlott fórumok:
- Adj hozzá kettőt
- Szólánc- utolsó kettő vagy egy betűvvel, sorrend marad a betűknek pl: nappali-liga- akarat
- HOPPÁ !! Kettőzött mássalhangzós szavak..
- Mi a kedvenc...és mi a legkevésbé, vagy melyiket választod a kettő közül?
- Földrajzi nevek, úgy, hogy minimum 2 db kettősmássalhangzó legyen benne
- Kiskutyám a pokrócát rágja, hogy szoktassam le?