Mannaszappan (beszélgetés)
Ma megyek a Mannaszappan csomagomért, kíváncsi vagyok, jó lesz-e. Esetleg másnak Mannával kapcsolatos véleménye, vagy jó (olcsóbb) :) natúr szappan tipp?
Tulasi? vélemények
Rossmann/DM-ben milyet lehet kapni? Még nem néztem.
*a korpa sokféle lehet:zsíros és száraz korpa.
Egy közös bennük: gomba okozza, amire gyógyszer kell. (Sampon formájában természetesen.)
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot és pár dolgot irnék csak hozzá,pl:a shea vajjal nem kell az arcunkat kenegetni,mert ahhoz tényleg nagyon zsiros,viszont van akinek beválik,mint ajakápoló vagy ha nagyon száraz vkinek a kezén a bőre,illetve ajánlott még hiperkeratozisra,pikkelysömörre bármire,ahol meg van vastagodva a bőr,mert táplálja és puhitja.
Gyógynövényeket bio boltban,Dm-ben lehet beszerezni és nem ugyan olyan mint a gaz,mert annak nincs gyógyhatása.És végül az NaOh pedig sajnos kell a szappanba,mert anélkül nem fog össze állni.Minden natur vagy bio vagy házi készitésű szappan alapja!
Amúgy meg ha csak ezt az egy vegyi anyagot kennénk a bőrünkre...de a fogkrémtől elkezdve,a samponon keresztül,a smink,a hajlakk és akkor még nem beszéltünk azokról a dolgokról amiket megeszünk.....már semmi nem egészséges:(
ohh :p
és receptekkel is tudsz szolgálni?
gyogy növényeket pl: honan szerzed be??
nálam csak 1 gyogynövény van!!
tudodmi??
megmondom!!
jo sok gaz :DDDD
Nagyon örülök, hogy egyre többen térnek át a natúr dolgokra..bárcsak már előbb elkezdtem volna! Még ugyan nem vagyok nagymama, de az biztos, hogy az én unokám nem fog "Johnson és társai"-val küszködni:)
Most látom csak igazán, hogy mennyi bőrproblémát okoznak ezek a "neves" termékek. S az a bökkenő, hogy az "elrontott" bőrt nehezebb helyretenni..úgy tapasztaltam, hogy körülbelül egy hónap az, mire tisztulni kezd a kicsik bőre.
Nagyon sok gyógykencét készítettem már, nagy sikere van..és a szappanok sincsenek tele mérgező anyagokkal. Jó érzés tudni, hogy az van benne, amit én rakok bele..:)
Tehát hajrá!!:)
Sziasztok!
Én is készitek otthon házilag bio szappanokat,hajmosásra ajánlom a csalános szappant,csak utána le kell öbliteni almaecetes vagy citromos vizzel,h a haj ph-ja vissza álljon.
Mivel nem szerettem volna disznó zsirból és hamuból szappant főzni ezért én is NaOh-t használok.Tényleg nem kell tőle félni,mert minden más természetes anyag van benne pl:kókusz olaj,pálma zsir,shea vaj,mandula olaj,gyógytea,kecske tej,gyógynövények...stb.Mindenkinek csak ajánlani tudom az ilyen szappanokat!:)
Üdv:Maja
sziasztok!!
hallottam roluk, mennyive adják drágábbaan a szappananokatm intha mi magunk csinálnánk meg??
írjátok meg!!
írjatok és üdv: hamyka
Biztosan nem a Józsefvárosi piacon...mannaszappan. hu oldalán...
De én már megszoktam, hogy ami másnak bejön, az nekem sose használ...minden téren..
érdekes amiket irsz,pedig nagyon dicsérik a shea vajat,bár az is igaz lehet hogy nem mind egy hol veszük meg...
elárulnád hol vetted? irdmeg privátban!!
irj és üdv: hamyka :)
Sziasztok!
Vettem organikus shea vajat, de nekem nem jött be. Nem sok hiányzik belőle, esetleg ha valakit érdekel, akkor eladnám.
aha értem köszyke :)
de ha azt nézzük a szappan kicsit káros a környzetünkre nézve mert nitrogén-hidroxid az az vegyi anyag kell hozzá...
ill szerintetek igy lehetne mosószappant csinálni?:
mososzóda+viz+oltotmész+ háztartási sertés zsir...
ill az oltot meszet mivel tudnám helyettesiteni??
ez már nem olyan szenyezö,,de viszont a gáz igen... :(
szerintetek??
irjatok és üdv: hamyka
Miért is megfizethetetlen? sokan a cigire a söre kávéra költik minthogy költenék az egészségükre.... ha valaki nem tud mit kezdeni a pénzével na bankba tegye hanem foglalkozzon a gyogynövényekkel!! a gyógynövényeknek soha nem fog lemmeni az értéke, mindig csak nöl és nöl az értéke a gyógynövényeknek... (legalábbis én szerintem)
Én remélhetöleg hamarosan használni fogok házi kencét, tudom majd msot jönnek a kételyek hogy mivel házi biztos tele van sok méreggel, pedig épp ellenkezöleg, a házi jobb mint a bolti ugy mint a méznél, de a házi sütésü kenyernél süteménynél is igyvan hogy a házi mindig jobb!! persze aki mérgezi magát majd egyszer rá jön hogy ejnye ennek a hülye hamykának igaza van/volt...