Mángold bulgurral sült hússal recept
A Mángold bulgurral sült hússal hozzávalói:40 dkg mángold
5 gerezd fokhagyma
3 dl tej
só
bors
a rántáshoz liszt olaj
1 bögre bulgur (bögre 2 dl)
2 szelet hús tarja vagy csirkemell
A Mángold bulgurral sült hússal elkészítési módja:
A mángoldot megtisztítjuk ,alaposan megmossuk.Egy fazékban vizet forralunk és a lobogó vízbe dobjuk a fokhagymát a mángoldot ,a sót.Kb 5 percig forraljuk leszűrjük lecsöpögtetjük.Vágódeszkára borítjuk és késsel alaposan összevagdaljuk a fokhagymával együtt. Barna rántást készítünk és hozzáadjuk a mángoldot,1-2 percig még alaposan kevergetjük,majd apránként hozzáadjuk a tejet.Ha sűrű lenne kis vizet adhatunk hozzá.Sózzuk,borssal ízesítjük. A bulgurt átöblítjük lábosba tesszük felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel sózzuk fedő alatt lassú tűzón főzzük 10 percig. A húst sózzuk borsozzuk és serpenyőben hirtelen megsütjük. Ha minden kész tányérra rendezzük és tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2023. máj. 8. 17:57
A mángold bulgurral sült hússal elkészítési módja és hozzávalói.