Mandulaműtét után mit lehet csinálni? (tudásbázis)
18, hsz. 'De itt most az ételről kérdezett a FI.'
De hagyjuk! Kellemes délutánt!
Nem is kell befeküdni, ezt senki nem mondta, nem írta.
FI kérdése: mit lehet csinálni, mit lehet enni???
Nekem 64 évesen ki kellett vetetnem a manduláimat, ciszta, és bekeményedés miatt, hát nem volt egy fáklyás menet, ami be is vérzett, de azonnal le is égette az orvos! Enni lehetet, de laza kaját adtak, bármit. Inni is, 3 napot bent kellett lennem, a kórházban ez felnőtt korban mindenkinek elmondják. Műtét után ajánlott a torkot borogatni, cipelni, ugrálni közös térbe menni nem ajánlott, nehogy fertőzést szedjen össze az ember.
A fájdalom, hát az 3-4 nap után borzasztó, sem enni sem inni nem tudtam, kb 8 nap után már elmúlik, nekem azóta fúl fájásom van, sosem volt előtte.
Nehezen, de átvészelhető, ha muszáj kivenni. A gyerekek pár órával később sültkrumplit ettek. Mindent ki lehet bírni, pár éve volt!
Gyerekek gyorsabban regenerálódnak.
Rokonságban is volt pasi, aki úgy gondolta ezt ő már nem bírja ki, tuti belehal. 😂
Ez tök normális dolog, hogy óvatosságra intenek, de nem kell már napokat, heteket a kórházban tölteni, azonnal lehet menni haza.
Ha késsel vágnak, természetesen vérzik, mint amikor megvágjuk az ujjunkat, de a lézer már vérmentes.
" Operáció vér nélkül, fájdalommentes sebek
Ennek köszönhető, hogy a sebek fájdalommentesen, valamint a hagyományos sebészeti eljárásokhoz képest elképesztően gyorsan gyógyulnak. A hőnek köszönhetően az operáció vér nélkül zajlik, ráadásul miután a műtéti területtel csak fény érintkezik, kizárható a fertőzések lehetősége is."
De itt most az ételről kérdezett a FI.
A lézeres szemműtét után is azzal küldik haza a beteget, hogy ne cipekedjen, ne erőltesse meg magát, mert ha bevérzik a műtét helye...
A műtéti technika fejlődik, de totál mindegy, hogy szikével vagy lézerrel vágják-e, attól azt még vágják! Vagyis ugyanúgy vigyázni kell.
De olvastam, azért írtam, amit. Ez volt az a bizonyos.
'De szigorúan betartani az orvosi előírásokat, mert ha bevérzik a seb, igen komoly következményei lehetnek.'
A műtét utáni első nap (úgy rémlik) semmit sem ehettem, csak langyosra hűlt teát kaptam, amibe mézet kavartak. Talán a második-harmadik nap ehettem madártejet, befőttlét. És persze a mézes tea literszámra. Régen volt, de biztos, hogy jó kis fogyókúra az a néhány nap. :)
De szigorúan betartani az orvosi előírásokat, mert ha bevérzik a seb, igen komoly következményei lehetnek.
El fogja mondani az orvos., vagy a nővér.
Első nap pépeset, második nap is jó, ha azt eszel, utána meg, amit tudsz, ami nem fáj, ha nyelsz. Fagyit már első napon ehetsz.
További ajánlott fórumok:
- Szülés után mikorra megy le a has? Mit lehet csinálni, hogy hamarabb visszahúzódjon?
- Munka után mit lehet csinálni, hogy ismerkedjek?
- Tud abban esetleg valaki segíteni, hogyan lehet olyan képeket csinálni mondjuk magamról hogy előtte, utána kép?
- A nyomtatónkba beszáradt a - természetesen utántöltött - festék, mit lehet ezzel csinálni?
- Tegnap tornázás (ugrálás) után elkezdett fájni a bal térdem, mitől lehet és mit tudok csinálni vele?
- Mikortól lehet dolgozni mandulaműtét után?