Málnás sütemény, amiből nem lehet eleget készíteni recept
Szénhidrátszegény
A Málnás sütemény, amiből nem lehet eleget készíteni hozzávalói:
Piskótához:
-6 tojás
-6 evőkanál rizsliszt
-5 evőkanál cukor
A piskóta leöntéséhez:
-2 marok málna
-2 evőkanál cukor
-1dl víz
Krémhez:
-kb. 3 maroknyi málna (plusz a tetejét még érdemes egy réteggel megszórni. Szerintem az kb. két maroknyi)
- 4dl tejszínhab
- 250gr mascarpone
- 1cs. vaníliás cukor
- 1evőkanál cukor
A Málnás sütemény, amiből nem lehet eleget készíteni elkészítési módja:
A piskóta elkészítésére nem szántam sok időt, amíg a sütő melegedett, addig felvertem a cukorral a tojás sárgáját, majd hozzáadtam a lisztet. Ebbe a keverékbe óvatosan beleforgattam a felvert tojásfehérjét és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem 180fokra kb. 12 percre. Amíg sült a tészta addig a málnát, a cukrot és vizet feltettem főni, majd át passzíroztam és megváltam a magoktól. A tejszínből, cukorból és vaníliából habot készítettem, majd tovább habosítottam a mascarponéval. Két részre osztottam a habot, az egyikbe beletettem a nyers, tisztított málnát és jó alaposan összekevertem. A megsült piskótát beirdaltam, egy üveg edénybe tettem és meglocsoltam bőségesen az imént elkészített házi málnaszörpömmel. Erre tettem néhány gombóc rózsaszín krémet és néhány fehéret, majd egy következőpiskótával jól lenyomtam. Ez így megy egészen addig, amíg van piskóta és krém. Sajnos nekem a felső rétegre már nem jutott szörp, ugyanis az alsó kettőnél kicsit eltúloztam. A tetejét megszórtam málnával és hűtőbe szerettem volna rakni. Nem volt rá idő…
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. jún. 16. 21:47
A málnás sütemény, amiből nem lehet eleget készíteni elkészítési módja és hozzávalói.