Makacs megfázás (beszélgetős fórum)
Én olyanról nem hallottam, hogy probiotikumot szed valaki immunerősítésre, csak arról, hogy antibiotikum szedésekor. De biztos más is elmondja majd a véleményét erről.
Az tény, hogy az immunrendszer nagy része a bélben lakozik, tehát a belekre vigyázni kell pl. egy hasmenéses vírusnál, bélgyulladásnál.
az immunrendszer nagy része a bélben "lakozik"
így bizony érdemes szedni ilyen makacs esetekben a Protexint
Ha csak "sima megfázás" pár nap alatt gyógyul "házi praktika" nélkül is. A megfázás egyetlen gyógyszerének a zsebkendőt hívom:)
Ha nem javul irány az orvos. Egészséges felnőtt ritkán beteg kibírja olyankor az antibiotikumot:)
Szerintem ha kap gyógyszert, munka mellett is meggyógyul. És sokszor dolgoztam úgy, hogy közben szedtem a gyógyszert, és akkor is használ.
Bár a gyógyulás szempontjából jobb lenne az otthoni pihenés.
menjen el dokihoz, mert ha több hete nem javul, az nem jó jel. és mégiscsak doki tudna az állapotához mérten olyasmiket ajánlani, amik segíthetnének.
egy-két óra nem nagy kiesés a munkából, hogy orvoshoz menjen, ráadásul az is megnyugtató lehet, ha kizár mindenféle szövődményt vagy nagyobb problémát :)
és immunerősítés ezerrel, zöldség, gyümölcs, c-vitamin (gondolom ezeket írni se kell, mert a csapból is ez folyik)
Nekünk mostanában bevált az immunotrofina szirup, gyereknek is felnőttnek is jó.
Bocsánat nem köhögést, hanem megfázást írtál, nem figyeltem.
A gyömbér megfázásra is jó, valamint a fahéj is.
3x egy kanál méz és negyed kanál fahéj keveréke.
Jó a vöröshagymának a közepét kivájni, és abba önteni mézet, és ami átfolyik kanalazni. Erősítő a fokhagyma is
Nekem láz nélküli tüdőgyulladás lett belőle. Amit pulmonológus sem vett észre hallgatózással (ő kétszer látott), (a háziorvos háromszor látott, és ő sem) egy másik (tüdőkórház) orvos röntgent kért, és vérvizsgálatot és az megmutatta.
Ha nem múlik, csak jó lenne, ha megvizsgálnák, nehogy baj legyen.
Ja és házi praktikákat alkalmaztam másfél hónapon át, ha gondolod részletezem:
- vöröshagyma kockára, rá pár kanál méz, állni hagyni, és a mézes hagymalevet meginni (finom)
- hagymatea (recept a neten bárhol)
- kakukkfűtea
- hársfatea
- fokhagyma + méz (nyersen)
- sós kamillás inhalálás (de ésszel, nehogy leforrázza belégzéskor az amúgy is irritált légzőrendszert)
- infralámpázás
Természetesen makacs köhögést, érdemes megnézetni orvossal, mert lehet tüdőgyulladást, vagy mellhártyagyulladást is kihordani lábon, aminek csúnya szövődményei lehetnek. Mondjuk egy légmell is akár.
Nekem bevált házi recept köhögés csillapítására. Gyömbér, méz, olívaolaj.
Legjobb a friss gyömbér, de a por is megteszi.
1 evőkanál méz, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál gyömbér. Nem szabad (nem ajánlott) közvetlenül utána inni.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, bár ha nem lázas, nem hinném, hogy sok mindent tudna kezdeni az orvos és gondolom, antibiotikumot sem szívesen szedne.
A lándzsás útifű tényleg jó, csak rendszeresen kell szedni. Jó sok csalán tea - vértisztító, grapefruit csepp, de naponta többször, nem úgy, ahogy a leírásban van. Rengeteg-rengeteg C-vitamin.
Mielőbbi jobbulást a férjednek!
igen, igen... orvos kellene!
én tavaly estem bele, végül kb 9 hónap után sikerült kigyógyulnom belőle teljesen. komoly fertőzésem volt, ami önmagában nem is gond, de a legyengült szervezet ilyenkor könnyen felülfertőződhet amúgy kvázi ártalmatlan kórságokkal is. szóval én szenvedtem.
azért az tuti, hogy izlandi zuzmó vagy lándzsás utifű, calcimusc (vagy Ca pezsgőtabi) és valamilyen kevert köptető (ipecacuana vagy mixtura pectoralis) nem árt.
További ajánlott fórumok:
- Egy kis részvétre lenne szükségem..minden férfi bele akar halni egy kis megfázásba?! :-)
- A kisgyermekkori megfázásról a tények tükrében
- Praktikák a megfázás leküzdésére
- Tényleg igaz, hogy ha a gyereknek megfázás ideje alatt is adjuk tovább a multivitamin tablettát, hogy csak a bacikat erősítjük vele?
- Szülő otthon tarthatja a gyerkőcöt, megfázás esetén? (..vagy kérik az oviba az orvosi igazolást)
- Nem múló, makacs megfázás