Május a megbocsájtás hónapja (beszélgetés)
mást se csinálok mint megbocsájtok :'(kicsit már sok
Egyetértek. Teljesen felesleges hordozni a haragot, a gyűlöletet, azzal az ember csak saját magát rombolja, a másik jórészt nem is érzékeli.
A megbocsátás nem jelenti azt, hogy el kell tűrnöm a viselkedését, de azt igen, hogy kb. annyi figyelmet fordítok neki, mint annak, hogy Pekingben milyen az idő ma ;)
Gratulálok a cikkhez! Akár ebben az összefüggésben, akár egy másikban, angyalokkal vagy angyalok nélkül, az embernek szüksége van a saját magával való szembenézésre, számvetésre. Fontos a sérelmek elengedése, annak a felemelő érzésnek a megélése, hogy képes vagyok a megbocsájtásra!
Nekem is van, akinek SOHA nem fogok megbocsájtani. Azt sem mondom, hogy kitörlöm az életemből, mert benne sem volt, de akkora kárt tett a lelkemben (és azokéban, akik fontosak nekem) , hogy remélem elnyeri érte a méltó büntetését az életben.
Erről nekem miért Madách jutott eszembe... mármint az "i"-ről. :))))
A témához kapcsolódva: bizonyára jó érzés megbocsátani, és kisebb dolgokban egyszerűen is megy. De aki már komolyabban megbántott, átvert minket, annál talán nem is akarunk igazán megbocsátani.
Ha igazán megbántott valaki, akkor nem megy a megbocsájtás , hiába minden. Nem is kell. Miért kellene megbocsájtani annak, aki belegyalogolt a másik lelkébe? Hogy még nagyobb balek legyen?
Kitakarítottam mindent,a felesleges dolgokat elajándékoztam, a megbocsátás nem idén májusban lesz. Gyűlölet ugyan nem érzek, a harag még felülkerekedik,nagyon friss!
Megbocsá(j)tom a tévedést, május van ;)))
A cikk egyébként szerint jó és hasznos és nem csak májusban.
11, 12, 13
Igazatok van! Tényleg helyes mindkettő, nem tudtam! Megint tanultam valamit :)
Túl azon, hogy nem hibás egyik formula sem ;)
Mindkettő helyes, ezt a jelenséget hívják úgy, hogy "alakváltozat".
mind a kettő tökéletesen helyes, ha már ezzel foglalkozol!!!
A megbocsátás-májusában emelkedj felül egy helyesírási hibán! A cikk mondanivalójával kapcsolatban se nem oszt, se nem szoroz.
Még jó, hogy nem egy "i" betűn akadtál fenn!
Nem megbocsáJtás, hanem megbocsátás.
Ebben van valami, mert én pl a tegnap bocsájtottam meg egy embernek...
Maradok a ház takarításnál!!! Gondolod, hogy ebben a világban majd mindenki leül, sorra veszi gondolatban a haragosait, és még bocsánatot is kér? Ugyan már! Ilyet az talál ki, akinek nincs mivel foglalkoznia!
Köszim a cikket, elgondolkoztató. Sajnos vagy sem nem hiszek a Jeremiásban, de megbocsájtok szivesen ha nekem is megbocsájtanak, csak a gondom ezzel az, én honnan tudom meg, hogy ők is? Szerinted?
nem olyan hosszú a lista de annál mélyebb a harag bennem.. talán ki kéne próbálnom.. köszönöm a cikked
én csak ablakpucolást tervezek
Hogy állsz a tavaszi nagytakarítással? Nemcsak a lakás kiglancolására gondolok, vagy a felesleges holmik elajándékozására, hanem a belső nagytakarításra. Ilyenkor tavasszal nemcsak a házat érdemes rendbe tenni, de a lelkünket is.
Ugrás a teljes írásra:
Május a megbocsájtás hónapja
További ajánlott fórumok: