Májpörkölt recept

40 dkg sertés- vagy libamáj,
1 kis fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
pirospaprika,
só.
A Májpörkölt elkészítési módja:
A májat megmossuk, lecsöpögtetjük és apró darabokra vágjuk. A megtisztított és apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Beletesszük a májat és visszatesszük a tűzre. Gyorsan átpirítjuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje és lassú tűzön készre főzzük. Csak ezután sózzuk!
Párolt rizzsel és fejes salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 20. 21:36
A májpörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.