(Majdnem) ketogén receptek (beszélgetős fórum)
Citromos bögrés süti (kép a naplómban)
20g vaj megolvasztva
1 tojásfehérje
Ezt összekerni a bögrében. Ebbe megy:
35 g mandulaliszt
Fél ek sütőpor
1 ek (15 g) eritrit vagy amivel édesíteni szeretnél
1 ek citromlé
1/4 ek citromhéj, ez lehet kevesebb is, picit kesernyés, ha sok, de nekem szárított volt csak
Összekutyulni, mehet a mikróba. A recept 1:30-at írt, nekem kellett plusz egy perc, h olyan legyen, amilyen lett.
A mutty a tetején egy kanál mascarpone, 10 g tejszín, egy csipet eritrit és kevés citromlé.
Egy süti öntettel 327 kcal, 27 zs, 4 szh, 17 f
Köszi, kiprobálom.
Én egy hete kezdtem újra komolyabban az alacsony Ch diétát, 1,8 kiló ment le.
Ez nagyon jó 🙂
Mihez etted? Vagy csak nassolnivaló?
Mai nappal visszatérek a keto ösvényre, szóval tegnap csináltam is valami reggelinek valót.
2 tojás
60 g reszelt trappista
kb 30 g margarin (vaj jobb lett volna, de megették az otthoniak XD)
40g arany lenmagliszt
só
Cutterban összemixeltem, aztán 9 dbra osztottam sütőpapíron, kilapítottam, amennyire engedte a hely. Minél laposabb, annál ropogósabb lenne ugye. 180 C-on addig sütöttem alul-felül, míg a széle kezdett pirulni. Legközelebb tovább sütöm, akkor lehet ropogósabb lenne. Minden esetre a férjem is betolt kettőt, pedig ő aztán nem eszi az ilyen keto bigyuszaimat, de szerinte ez jó. :D Ha még tovább akarnám fokozni, menet közben teszek rá majd sajtot, esetleg szezám meg lenmagot.
9 db lett, 1 db: 81kcal 5,1f 0,33sz 4,42zs
Ma csináltam először, krumplipüré helyett:
Zellerpüré
Zellerpüré:
1 zellert felkockáztam, forrí vízben 10-15 percig főztem. Lecsepegtettem, felkockáztam egy almát, és forró zsíron megpirítottam.
Sóztam, borsoztam, turmixban vajjal összeturmixoltam.
El is felejtkeztem erről a fórumról 🙂
Újrakezdésnek jöjjön egy nasi:
Túrófánk
3 tojás
4 ek útifűmaghéj
25 dkg túró
4 ek tejföl
1 kk sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy homogén masszát kapjunk, én robotgéppel csináltam.
Fagyiskanállal adagolva forró olajban kisütöttem, málnaszósszal tálaltam.
Édességre vágytam, de valami egyszerűre.
Megcsináltam a felhőlángost, édesítővel, eperrel.
Kimondottan finom lett 😊
Ezt a receptet most találtam Facebookon:
Sós nasinak: Karfiol popcorn!
✅Hozzávalók:
•1 fej karfiol
•1-2 evőkanál olvasztott zsír
•1/2 teáskanál fokhagymasó
✅Elkészítés:
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra
2. A karfiolt szedd szét nagyon apró rózsákra
3. A olvasztott zsírt és a fokhagymasót keverd össze egy öblös tálban, borítsd bele a karfiolrózsákat, majd forgasd át, hogy mindegyik darabot rendesen érje a fűszeres zsír.
4. Az így előkészített karfiolt terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben és mehet is a sütőbe! 15-18 perc alatt ropogósra sül!
Tegnap akartam csinálni szezám kekszet, de nem volt otthon szezám, így földimogyoróból csináltam, meg amit találtam otthon. Kicsit javítok majd rajta, de reggelire kávéhoz jó.
100g sós pörkölt földimogyoró ledarálva, de nem lisztnek
1 tojás
40g vaj olvasztva
40 g sajt reszelve (ebből több megy bele legközelebb)
10g arany lenmagliszt (ebből meg kevesebb, mert úgy összeállt, mint a fene, alig tudtam kikanalazni a cutterból)
200 fokra sütőpapíron bedobtam ilyen kis amorf lepénykéknek, ahogy sikerült, addig sütöttem, míg pirulni kezdett. Frissen klassz ropogós, most reggel azért puhább volt, mert a hűtőből vettem ki.
Én ezt csináltam meg hétvégén, marha jooo. Ennek is "karfiolrizs" az alapja, de semmi karfiol íze nincs.
Ugyanolyan nem lesz,az biztos, de attól még lehet finom.
A kalóriát nem figyelem,csak a CH tartalmat.
Cukkinit bolognaival szoktam enni, tészta helyett.
Tökgyalun csíkokra vágom,és megpirítom.
Egy hátránya van,csak frissen jó.
Ezt sem volt nagy ingerem megkóstolni:)))
Mégis ki fogom próbálni,bár kivárom a saját cukkinit,meg sütőtök is lesz (remélem) na arra tényleg kíváncsi vagyok:))
Karfiol:
- pörkölt: ugyanúgy, mint a normál pörköltet, de karikára szelt répa-gyökérrel együtt megfőzöm. A legvégén tejfölös habarást rá, mint pl. a gomba-pörköltnél.
- rizs: gondolom ismerős, de leírom. Apróra vágni a karfiolt és kevés apróra vágott hagymát dinsztelni, rá a karfiolt, fűszereket, korty vízzel födő alatt puhára párolni. Sültek mellé, vagy akármilyen zöldségből készített fasírozotthoz is jó köretnek.