Magzati tarkóredő mérés, eredmények? (beszélgetés)
Nekem is 2.5mm volt a tarkóredő,az AFP vizsgálat eredménye az alsó határértéknél volt.Voltam genetikai tanácsadáson,de a magzatvíz-mintavételt nem vállaltam.Szerencsére tökéletesen egészséges kisfiam született!
Örülök,hogy a második vizsgálat eredménye jó lett!
Ne aggódj,csodaszép egészséges kisbabád lesz!
Sziasztok!
Megtörtént a vizsgálatom ,szerencsére teljesen egészséges a babám!!!
Jelenlegi tarkóredő értéke 2mm.Teljesen megnyugtattak!!
Örülök hogy túl vagyok ezen közel 2hetes aggódáson!
Mindenkinek köszönöm a biztatást!és a segítséget!
Üdv.Jucus
Köszönöm hogy írtál!
Remélem semmi gond.Most még egy újabb Uh-ra megyek+vérvételre.
Boldog babázást Neked!
Szia!
Nálam is ez volt a helyzet tavaly, a fogadott orvosom magzatvíz vizsgálatot javasolt, amit elvégeztek, ott teljesen rendben voltak az értékek,elmondása szerint ezzel tudják kizárni teljes mértékben a rendellenességet.
Bízom benned, hogy nálad is így van.
Jó egészséget kívánok nektek!
A Dr.-om MÁV-os ,most már ÁEK.
Ő fel is írt nekem mindent.( Kombinált teszt ami ott a MÁV-ban ingyenes 12-14hét között végzik)
Sajnos csak utána volt az Uh. amire nem számítottunk,hogy ilyen rossz eredmény lesz.Bízakodó vagyok!! NEM LEHET BETEG!!!! az én babám!!
Nem tudok árat:( Van honlapjuk, telefonszámmal, keress rá és holnap beszélj velük.
De nyugodtan hívd fel a Bajcsy kórházat is holnap, azzal nem veszítesz semmit.
Betöltött 35 felett ajánlják fel automatikusan a genetikai tanácsadást a kismamáknak. Amit a kismama vagy elfogad, vagy nem.
Amúgy pedig a magzatvízvizsgálat sem "tuti", jellemzően csak 2-3 kromoszóma rendellenességre vizsgálnak. Ezen kívül pedig van még egy csomó betegség, sajnos.
Vérből csak százalékos esélyt tudnak mondani, és az is fizetős. Néhány kórháznak szerződése van a Sejtbankkal, ha pont ilyen kórházban rendel az orvosod, akkor ő kérheti a vérvizsgálatot, amit ingyen elvégeznek. Egyébként fizetni kell érte.
Nagyon köszönöm!
Első az Istenhegy lesz ,remélem ők a legbiztosabb mérést végzik.
Nagyon ki vagyok :-(((,de nagyon bízom benne hogy ez csak egy rémálom.Sajnos 1hét most nagyon hosszú lesz számomra.
Írnál priviben árát, hogy mennyibe kerül most a vizsgálat?
Szia!
Aktuális nálam is ez a téma, Én holnap megyek 12 hetesre, hát nem mondom, hogy nyugodt vagyok.
34 évesen úgy tudom alapból kérik a magzatvíz vizsgálatot, de ha azt nem, vérből biztosan megnézik, hogy mekkora az esély a down kórra.
Tudom, hogy nem könnyű nem aggódni, mert Én se tudok nem aggódni, de nagyon sokszor tévednek az Uh-on. Rokonunknak azt mondták, hogy 1 fiú lesz, és az sem egészséges, hát iker lányok lettek, és ráadásul ez Amerikában volt, nem itthon az itteni sz@r gépekkel... A magzatvízvizsgálat a tuti.
Ne aggódj ameddig nem mondják biztosra.
Kívánom, hogy tényleg ne legyen semmi baja a babádnak!
Nálam normál érték volt mindkét terhességnél. De az Istenhegyi úton voltam a 18. heti genetikai UH miatt Dr. Hajdu Krisztinánál. Profi genetikus. Pontosak, korrektek.
Ha ilyen magas értéket mértek, javasolni fogják a magzatvízvizsgálatot. Ha nem akarsz fizetni ezért, keresd fel a Bajcsy kórházat, szuper doki, genetikus,emberségesek, profik. Nekem ott végezték el a korionboholy vizsgálatot, csak pozitív tapasztalatom van velük kapcsolatban is.
Sziasztok!
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok,ha tudtok segíteni írjátok le a tapasztalatokat.
Jelenleg 12hetes terhes vagyok .
Csütörtökön voltam a Nőgyógyászomnál,a szokásos 12hetes UH-n.Sajnos a tarkóredő mérésnél nagyon magas érteket mutatott az Uh 4mm-t.Teljesen kétségbe vagyok esve.:-(((( Jelenleg 34éves vagyok,mindent megteszek hogy egészséges babám legyen!!
Még azt szeretném kérdezni ,hogy az Istenhegyi útra ,vagy Magzati Diagnosztika Központba érdemes menni??
Érdeklődni szeretnék ,hogy volt-e valaki hasonló helyzetben?ha igen kérem írjon !!
Üdv.Jucus