Magzat után járó adókedvezményt igényelte már valaki? (beszélgetés)
Sziasztok!
Ikerterhességem júliusban betöltötte a 91 napot, és férjem igényelte a kedvezményt. Meg is kapta. SAjnos két hete, a terhesség 21. hetében elvetéltem. Férjem munkahelyén azt mondták, hogy az eddig kapott adókedvezményt vissza kell fizetnünk. Ez valóban így van?
Sziasztok!
Mi már az 5.hónapban járunk, de még nem igényeltem ezt a magzati kedvezményt. Most is lehet, így utólag, vagy már csak a jövőévi adóbevalláskor igénylhetem?
Előre is köszi a segítséget!
Meg lehet osztani a Pároddal az adókedvezményt, ha ilyen gond van.
Talán így igénybe tudnátok venni!
Szia! Nekem több a bruttóm kicsivel,de pl a második gyerkőcre(aki még a pocimban van) nem tudtam megigényelni,mert nem halad meg valamim valamit :)))
Nem is értem.
Szóval jó dolog ez az adókedvezmény,főleg ha nem tudod kihasználni,mert nem keresel bruttó 300 ezret minimum :((((
Sziasztok!
Én úgy tudom, hogy gyerekenként 10 ezer forint.
Sziasztok!
Én is a Férjem részére igényeltem még múlt hónapban.
Hogy mekkora összeg lesz és hogyan fogjuk megkapni még nem tudom.
Én azt gondoltam minden hónapban csökkentik a Férjem adóját az összeggel.
Majd a jövő heti fizetésnél kiderül.
igen,ugyanígy... Anna Dóra. Az Anna a párom anyukájáról maradt meg,a Dórát pedig mi szeretnénk :D
igen ez az első gyermek
Ugyanígy két neve lesz?
Elvileg egy felet le lehet írni, tehát, ha egy gyerek, akkor lehet le tudod írni... én nem is foglalkoztam vele, hanem egyből a férjem javára nyilatkoztam..
Szerintem igen.
Bár a mostani rendelkezések számomra magasak ,nem mind értem, de ezek potyapénzek. Ha jár, akkor igénybe kell venni, ne maradjon állam bácsinál.
sziasztok!
nekem 94000 a bruttóm,érdemes igényelni?
Én régebben igényeltem.
2 gyerek volt akkor, és a várandósság 90. napja után kikértem a dokitól az igazolást, és következő évi adóbevallásnál kipipáltam a rublikát, hogy igénybe veszem.
Így az akkori jogszabályoknak megfelelően kaptam vissza pénzt.
Nem a fizumból kaptam meg azonnal a kedvezményt.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg megszűnnek az életbiztosítás után igénybevehető adókedvezmények?
- Azt hallottam, hogy az allergia után is jár adókedvezmény.A szakorvosnak kell valami papírt kitölteni hozzá.Tudtok erről valamit?
- Van itt olyan, akinél apuka igényli a családi adókedvezményt magzat után?
- 2012-ben egy gyerek után járó családi adókedvezményt GYÁS-on, majd áprilistól GYED-en ki tudom használni?
- Családi adókedvezmény a magzat után - hogyan lehet igényelni?
- Családi adókedvezmény 2013-ban 2 gyerek és egy magzat esetén hogyan alakul?