Magyarok Németországban (beszélgetős fórum)
A Lufi odavalósi aszhiszem , azt szokta irni itt!
Vagy már ismered lehet
Siker van nemetbe?
Ugyan Bevált minden neki?
Ismerkedne valaki Singen környékén? 🙂
Az írjon.
sziasztok, van esetleg köztetek kismama?
Ha valaki ismerkedne, akkor privät üzi :)
Én nulla némettel jöttem ki, és 3 év után B1. Előbb én is magántanárral kezdtem (magyarok és németül nem tudó, vagy nem helyesen tudó egyéb nemzetiségűek között dolgoztam), aztán 1 évvel ezelőtt iskolába mentem.
A Lebarához hozzászólva: én egy Shell kúton vettem a sim-kártyát, és azóta is ott veszem a feltöltéseket is. Kérek a kutastól egy Lebara feltöltést, megkérdezi hány Euro értékben, aztán fizetek és adja a kinyomtatott papírt a feltöltőkóddal. A tarifát pedig a lebara.de-n választottam ki.
Egyenleg lekérés: *141#
Egyenleg feltöltés: *134*a kód, amit kaptál#
Csomagaktiválás: a 55252-re Sms-ben. Én a FLEXIXL-t szeretem, de ezt ki kell választani, neked melyik felel meg leginkább.
Mivel már nincs Romaing, Magyarországon ugyanúgy használom, mint itt, a feltöltött csomag már ott is érvényes. (magyarán otthon is olcsóbban telefonálok ezzel, mint bármelyik magyar szolgáltatóval!)
Ne dobd ki, oldd meg a problémát! Megéri, soha semmi gondom nem volt a Lebarával 3 év alatt, a net is pörög...
Legtöbbet munkahelyen lehet tanulni, feltéve hogy nem magyarok között dolgozol mert akkor úgy semmit sajnos.
Tévét nézni minél többet németül, illetve ha valami érdekel, akkor ne magyarul olvass a neten hanem németül.
Újság is jó ötlet még. Nem tudom milyen szintű a tudásod,az enyém b1 volt mikor kikoltoztunk,most c1.Ez a sok plusz mind itt ragadt rám a fenti módszerekkel.két év alatt. Előtte M-on 8 évig tanultam suliban. Az itt eltoltott idő többet ért mint a nyolc év iskola
Azt értem, de gondolom csak beszélsz németül.
Azért próbáltam segíteni, hogy hol találod és hol tudsz utána olvasni.
Ne haragudj, de nem értem a kérdést. Minden kis tasakon rajta van a percdij, meg hogy mennyi a havi díj esetleg, külföldi percdij, ilyesmi.
Azt neked kell tudnod, hogy számodra melyik a megfelelő.
Neten is utána tudsz olvasni, akkor nem a boltban kell.
Köszi 😊
De melyik jóóó?
További ajánlott fórumok:
- Kismamaként Németországban:-)
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Hogyan tudnék Németországban dolgozni? Mi kell hozzá?
- Magyarok társkeresője Németországban!
- Sürgős és fontos a németországi magyaroknak!
- Tudja valaki a németországi hitelfeltételeket kint élő magyaroknak?