Magas vérnyomás - terhesség (beszélgetés)
Szia,
örülök, hogy minden rendben! :)
Igen, ezert irtam hogy kerdezd az orvost, mert egyik oldalon javasoljak, a masikon epp az ellenkezojet irjak :S
Nem akarlak elkeseriteni, de gyogynovenyektol ne nagyon varj javulast.
Szia,
neked is boldog uj evet! :)
En a fokhagymarol, galagonyarol, fagyongyrol hallottam, hogy csokkenti a vernyomast, de (eddig) nem probaltam egyiket sem, mert a regi gyogyszerem bevalt.
Orvossal egyeztess ezekkel kapcsolatban.
En meg csak most megyek majd a 12. heti uh-ra, a vernyomasom reggel-este merem. Eddig minden ok, de biztos, hogy nem uszom meg, mert mielott elkezdtem szedni a regi gyogyszerem, nagyon rossz ertekeim voltak, es azert a Dopegytet sem lehet a vegtelensegig emelni.
Jo egeszseget, boldog babavarast! :)
Alapjáraton pco és ir. A cukrom amúgy rendben volt
Az utolsó pillanatban hoztuk össze természetes úton a kislányunkat a stimu előtt 2 év próbálkozás után.
Volt más gondom is terhesség alatt( 3 bélgyulladás 10 vérzés) , de a toxémia sem játék egyikőtökre nézve sem. Én is ennyivel kezdtem majd a végén már 3x2 vagy 4x2 szedtem a dopegytből. Mindenképp számíthatsz rá hogy be kell majd feküdnöd szerintem.
A dokim szerencsére a természetes szülés híve tehát próbálkozhattunk. Indítva lettem mert addigra már megjelent a fehérje is, de sürgősségi császárral fejeztük be.
Nem nyugtattál meg.
Örülök, hogy veletek minden rendben volt végül.
Napi 3x mérem a vérnyomásom, Dopegytből 2x1-et szedek, ha szükséges lesz majd még emelnek a dózison.
Egyelőre bizakodom.
Köszönöm a tanácsokat :)
Szegény, elég nagy gond lehet a magas vérnyomás. Szerencsére nekem nem volt ilyen gondom.
Hányadik hónapban vagy?
Igen lehet, nagyon oda kell figyelni rá.
Nekem tini koromban volt magas majd mikor kivették a mandulán vissza állt. Terhesség alatt a 25. héttől kezdett vacakolni, kaptam rá a dopegitet, aztán szép lassan kúszott tovább. Toxémiás lettem, az utolsó 3 hetet bent töltöttem fokozott megfigyelés alatt, napi szinten váltogatták a gyógyszert, verapamilt is kellett szednem és mellé még mást is mert nagyon beödémásodtam.Ez miatt kerültem be elsőnek a kórházban, annyira feldagadtam a víztől hogy a szememből csak egy csík látszódott. Kislányom a toxémia miatt a súlyhatárérték alatt született , "jó időre született kora babának " van nyilvánítva. 1 hetet töltött a PIC-en, egészséges minden oké 20 hós. Nagyon figyelj oda mert sok szövődménye lehet, rendszeresen mérd a vérnyomásod, figyeld nem e vizesedsz nagyon. A védőnőnek meg rendszeresen kell nézni a pisit nehogy megjelenjen a fehérje mert akkor azonnal kórház és szülni kell.
Voltam. Az utolsó három hetet kórházban töltöttem, a végén császározni kellett.
Más problémám nem lett, a gyerek is jól van.
Ha hízol 20-30 kilót a terhesség alatt, akkor komoly gondok adódhatnak, ezt próbáld meg kiküszöbölni.
Normál súlygyarapodás és gyógyszeresen beállított vérnyomás mellett nem lehet probléma.
Tapasztalatokra lennek kivancsi.
Gyerekkorom ota magas a vernyomasom, gyogyszerrel jol tudtak kezelni.
Most kaptam masik keszitmenyt, szerencsere bevalt, 120/80 koruli ertekeket merek.
Az orvosom szerint szamithatok ra, hogy ez emelkedni fog.
Volt valaki ilyen helyzetben? Lett ebbol problemaja?
További ajánlott fórumok:
- Szedett valaki a terhesség alatt Dopegyt-et magas vérnyomásra?
- Milyen érték alapozza meg a terhességi magas vérnyomást?
- Magas pulzusszám, alacsony vérnyomás terhességnél gondolt okozhat?
- Hogyan kezelték/kezelik terhesség alatt a magas vérnyomást?
- Magas vérnyomás a Terhesség alatt!!!
- Nagyon magas vérnyomás terhesség alatt