Magas AFP érték (3, 5) volt valakinek ilyen? Babának lett valami baja? (tudásbázis kérdés)
Szia Doryka!
Gratulálok a picihez, és köszi a bíztatást! Azért biztos bennem is motoszkál majd a szülésig hogy minden rendben legyen. Dehát mit lehet tenni, ez az anyukák sorsa:)
Szia!
Nagyon örülök,hogy nincsen semmi baj!
Nekem nagyon alacsony lett az afp-m,és riogattak,hogy tuti down-kóros. Én megcsináltattam a magzatvíz vizsgálatot,ott kiderült hogy nincs baj.De azért végig izgultam a terhességem. Egészséges babám született,most 3 hetes!
Minden jót Neked! :))
Köszönjük!
Nektek is boldog Karácsonyt!
Szupi!
Most már nyugodjatok meg és várjátok nagyon ŐT, boldog karácsonyt!
Megjöttünk Pestről!
Szerencsére mindent rendben találtak pindurral! Azért felajánlották hogy ha kérem csinálnak magzatvíz vételt, de az orvos nem ajánlotta, mert biztos benne hogy a rossz időben levett AFP az oka mindennek, és azt mondta ha a babának lenne bármi baja akkor azt látni lehetne az uh-n. Úgyhogy úgy döntöttünk az Atival, hogy nem vetetjük le a magzat vizet. Ha már 4 orvos is megerősített, akkor biztos vagyok benne hogy nincs baja a kisbabánknak. Különbenis szépen fejődik!
Amúgy meg rengetegen voltak, fél 10-re értünk oda, és 3-ra végeztünk:( Nagyon fárasztó volt! De legalább nem kell többet oda mennünk-legalábbis reméljük!
pihenyél,sokat!
minden,rendben lesz!
Jaj de jó!
Mondtam én, hogy rossz időben vették le a vért!
Most már nyugi, pihenj sokat és várd nagyon ŐT!
Sziasztok!
Megjöttem a 3. ik uh-ról. Ez a Doki is mindent rendben talált, hála Istennek! Nagyon örülök!!!!
Egy új uh-on nézett meg- persze eszerint is 20 hét 3 napos vagyok, tehát 19.ik héten vették le az AFP-t 16.ik hét helyett. Ő is azt mondta hogy a rossz időben levett minta miatt lett a magas eredmény. Átnézte jól a Babót, és mindent rendben talát:)))
Azért kaptam beutalót pestre genetikai uh-ra, mert ilyen értéknél ez kötelező. De jobb is, minél többen nézzenek meg, az a biztos.
Telefonon már kaptam is időpontot, és szerencsére 22. én tudnak fogadni.
20. héten a magas AFP miatt felküldtek Budapestre,ahol a sok idegeskedés után megnyugtattak semmi baj nincs hál'istennek csak nem jól számitották ki az időmet.Április 28 helyett március 5-én szültem meg a második fiam.
Egészséges 'nagy' baba lett.
Szia! Nekem 8x-os és 12x-es AFP-ket mértek. Mindenki beájult, hogy ilyet még nem értek. Megismételték, még magasabb lett. Elküldtek Zalaegerszegre genetikai UH-ra. Onnan felküldtek Pestre az I. sz. női klinikára genetikára. Ott közölték velem, hogy későn küldtek, most már akármi lesz, akkor is meg kell tartanom... Ott sem találtak semmit... Minden hónapban mennem kellett Pestre újabb és újabb vizsgálatokra. Végig idegeskedtem a terhességemet. Megszületett a kislányom, kiadták a kórházból egészségesként. Kijött a gyerekorvosunk első nap, és közölte velem, hogy a cisztákra figyelnem kell. Mondom én "milyen cisztákra ???!!" Megmutatta, a füle mindkét oldalán volt egy-egy iciri-piciri lyukacska, ez egy-egy ciszta kivezető nyílása. A baba testében levő ciszta megemelheti az AFP értéket. És ezeket a cisztákat nem vették észre, egyik kórházban sem!!!!
A kislányom most 7 éves, a lyukacskák még megvannak, de hála az égnek nincs velük semmi gond.
Jaj de örülök! o:))
Úgy izgultam érted.
Nekem is nehezen jött össze az első 3 év orvostól-orvosig.
Látod itt a magyarázat, ha nem pontos időben van levéve, már is téves eredményt hoz.
Nyugodj meg és várd ŐT nagyon. meglátod milyen csodálatos lesz!!
Most jöttem meg az UH-ról. Ez a doki is mindent renben talált, söt 18 hetes helyett a méretek alapján 20 hetesnek mondott. Azt mondta, ha 19-ik héten vett vérből ez már reális eredmény. MOst kicsit megkönnyebbültem. Úgy néz ki, a babával minden rendben. De a biztonság kedvéért megyek a kórházba genetikai uh-ra is!
Köszi a segítségeket
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Milyen természetes (alapú) szereket ismertek a magas koleszterinszint csökkentésére?
- Mennyi a veszélyesen magas vércukor érték a terhesség elején?
- Terhesség alatt stresszelt valaki sokat, sok volt a családban a veszekedés? Lett valami baja a babának, mikor megszületett?
- Fertőzés terhesség alatt. Lett valami baja a babának?
- 13 hetes terhes vagyok. A párom elkapott egy csúnya mandulagyulladást. Nekem semmi bajom nem lett, a babának árthatott?