Magas a terhességi vércukrom, mit tegyek? Van esetleg valakinek átfogó diétája erre? (tudásbázis kérdés)
A diétát én is kibírnám, tk-val, zöldségekkel, de a süti azért nagyon hiányozna néha. És úgy hallottam, hogy a gyümölcsöket sem szabad a fruktóz miatt túlzásba vinni...
Remélem, nem lesz jövő héten gond, akkor jön meg az eredményem. A 10,4 iszonyat sok!
Hat igen! A gyumolcslevek naggggyon tele vannak cukorral. Az is, amit hazilag allitasz elo, hat meg amihez tesznek is cukrot!
Azert nem art az ovatossag, jo megfogadni a dietetikus tanacsat!
Köszi a válaszokat!
Azóta a védőnő megnyugtatott, hogy lehet amiatt volt magas, mert sok volt a reggelim (2 dl dobozos almalé, cukros, 1 nagy szendvics, amiben körözött, tarja, tojás volt). De hát ha egyszer azt mondták, hogy a reggelimet vigyem!
Védőnő meg csodálkozott, hogy miért nem a zsemle, tej variációt mondták.
Bár az is igaz, hogy túl sokat híztam a 22 hét alatt. :)
Ne aggodj, ez egyaltalan nem magas. A dietetikus majd mindent el fog mondani.
Cukor helyett hasznalj fruktozt, az orvos felirja, ugy olcsobb. Sutni-fozni is lehet vele, nem fogsz semmi kulonbseget erezni. Persze csak mertekkel!
Ahogy azt elottem mar leirtak, barna kenyer, barna rizs, gyumolcsokkel ovatosan. A korte is tilto listas.
Tesztabol is inkabb barna, bar a spagetti, ha nincs agyonfozve, akkor nem emeli nagyon a vercukrot.
Sok zoldseg. Zoldsegek kozul a sutotokot hanyagold, a krumplit inkabb sutve, ne purenek. Inkabb egyel sokszor keveset, igy nem ingadozik tulsagosan a vercukrod.
Ne felj, nem lesz huzos a dieta. Amikor nekem elmondtak, hogy mit ehetek, majdnem padlot fogtam. Soha eletemben nem ettem annyit, mint amennyi a megengedett volt.:D
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Hogyan lehet megkülönböztetni a mensi előtti tüneteket egy esetleges terhesség első jeleitől?
- Missed ab után kinek mikor sikerült az újabb terhesség és minden rendben volt-e ezzel a terhességgel? Esetleg voltatok-e kivizsgálásokon?
- Volt valakinek terhességi TIA? Hogyan zajlott, és sima szüléssel szült? Esetleg TIA után válalt babát?
- 20. napi progeszteron szint: 20, 50 ng/ml. Elég ez egy esetleges terhességhez?
- Egy esetleges hormonváltozás befolyásolhatja a terhességi teszt eredményét?