Magánrendelésen szakorvos kiállít véleményt jogosítványhoz? (tudásbázis)
Nem, nem merül fel. Mert ilyenről szó sincs.
Mindegy, megyek Pécsre, itt Szekszárdon sajnos minden orvos gáz....sajnos tapasztalom, és más is.
Köszi a hozzászólásokat!
Nem tőlem kell védeni az autósokat......értsd meg gyógyszer szedés óta, 3 éve tünetmentes vagyok, és vezetek! Az epilepsziások marhára diszkriminálva vannak mindenhol! És én még nem is vagyok az!
Akkor az EüM szakmai irányelv miért mondja ki, hogy kaphatok jogsit?
Bárhol megcsinálhatják, de a jogszabály szerint az engedélyező orvos az igazolás másolatát köteles elküldeni a választott orvosodnak postán.
Tehát utólag kiderülhet, ha valaki csalni próbál. A bevonáshoz ugyanis elvileg el sem kell menni orvoshoz. Elég, ha ő elküldi az "alkalmatlan" minősítést az Okmányirodára.
Eszedbe ne jusson.
Keress fel másik neurológust, ha ő sem írja alá, nyilván oka van. Elhiszem, hogy nehéz tudomásul venni, de nem szemétkedni akarnak, hanem több ezer másik autóst védeni.
Még annyi,
a komputerben ugyis látja a leleteidet, a másik háziorvos
Hogy miért nem adja meg, meg kellene kérdezni tőle
Csak akkor kopoghatsz be más háziorvoshoz, ha a tied nem rendel, mert szabin , továbbképzésen stb.van
És még mindig tartom, hogy mindegy hogy fizetős, idegen dokihoz nem lehet menni
Veroch!
Mi a főnököd képesitése?
A neurológus nem írja alá. Azt mondja, hagyjam abba a gyógyszert, és majd egy év múlva megvárjuk. Miért? Mikor jogszabály szerint is epilepszia betegség esetenén is, (ami súlyosabb, én nem az vagyok) gyógyszer szedés mellett 1 év roham mentesség esetén kiadható az 1. kategóriás jogsihoz az alkalmassági.
Most megyek másik városaba, epilepszia centrumba....
Ez nem a háziorvos döntése. minden vizsgálat, stb. meg volt 4 éve, nem rámondás
gyógyszerszedés mellett, amit már lehet nem is kéne szednem, teljesen tünetmentes vagyok több mint 3 éve.
jogszabály szerint és meg kéne kapnom, nem értem miért csinálja ezt az orvos
nem kell háziorvos, ugyanis nem tb-támogatott az alkalmassági, az állítja ki, aki akarja... én pl a főnökömmel szoktam megcsináltatni, mert nem kér érte pénzt. :)
Topiknyitó: a háziorvosod nem írja alá, vagy a neurológus szakorvos? MErt egy ideje szemüvegesnek kötelező a szemsyzet, epilepsziánál kötelező a neurológia, stb.
De mintha lehetne felülvizsgálatot kérni a háziorvos döntése ellen
De ki vállalja mégis a rizikót? Én biztos nem válallnám
Ugyanakkor egy vizsgálatot megejtenék hogy tényleg epilepsziás vagy-e , vagy csak jobb hiján rámondták
Jodsi hosszabbitásnál a helyettese volt a körzeti dokimnak, ugyanugy háziorvos volt
Nem volt a javallatra külön ráirva hogy az ÉN háziorvvosom
Ki kellett tölteni az okmányirodában egy papirt hogy felelőségem tudatában ő az én háziorvosom
Tehát magánút járhatatlan, csak üzemorvos ahol dolgozol, vagy háziorvos, talán még munkaalkalmassági sem
Először is, kérlek ne gyertek azzal, hogy kérdezzek orvost.
A szakrendelőben nem akarják kiadni az alkalmassági papírt a jogosítványomhoz.
Most jár le a napokban, 4 éve volt provokált (alkalmi) rosszullétem, amit epilepsziának diagnoztizáltak. 1 évig nem vezethettem, jogosítványomat nem vonták be.
gyógyszert szedek, teljesen tünetmentes vagyok, vezetek. Most mégsem hajlandó kiadni a szakorvos az SZTK-ban az igazolást.
Jogszabály szerint is kaphatok!
Az autó a létfenntartásomhoz nélkülözhetetlen.
Volt valaki hasonló szituban?
Mielőtt súlyos pénzeket fizetnék magándokinak, azért kérdem.
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Te mit tennél?Adj véleményt!
- Csajok, pasik... Véleményt!
- Negatív - pozitív hirdetések - Írjunk véleményt...
- Békés megyeiek, van e valakinek véleménye, tapasztalata Dr. Jánky Béla szülész-nőgyógyász szakorvosról?
- Élmény egy magánrendelőben