Magán vagy TB fogorvos (beszélgetés)
Sajnos a körzeti fogorvosom egy szakbarbár. Voltam nála egyszer. Soha többet.
Így járok magánrendelésre.
Ellenben nem egy olyan orvost ismerek, akihez simán járnék körzeti rendelésre, ha szabadon választható lenne.
Az a baj evvel hogy mindenkinek mast jelent a "nem vagyonokert"
Legegyszerubb ha elkezded turni a netet. Arlistakat bongestel kerdezgetsz szemelyesen utana embereket. Bele kell feccolni az idot.
És erre kiegészítőleg reagáltam.
:D
Bocs, ha homályba borult átmenetileg...
Mer a doki am nem csinal semmit csak a penzt szeddiii ;) (ironia. Nem guruljka hszere szol)
Szerintem arra utalt guruljka hogy pl a mufogsor nagyban mulik a fogtechnika minosegen is, ergo nem csak dokit kell valasztani ha fogpotlasrol van szo
Vesszek meg, ha értem. DD
Fogtechnikushoz miért kellene menni?:)
Nekem szerencsém volt, egyszer a buszon két helybeli asszony pont a fogakról beszélgetett. Mivel látásból ismerjük egymást, nem volt probléma, hogy megkérdezzem, ki az a fogtechnikus, akit mindketten dicsérnek. Megmondták szívesen. És hurrá, éppen olcsó is. Sőt azt az infót is megkaptam, hogy a helybeli fogorvossal dolgozó fogtechnikus jobban elérhető ugyan, de valamivel drágább, és nem is annyira jó.
Megvan persze minden fogorvosnak a megszokott, bevált fogtechnikusa, akivel dolgozik. Ez elvileg a betegnek is jó, mert az orvos leveszi a mintát, nem kell a betegnek külön oda is elmennie, de nem mindig ez a legkedvezőbb megoldás. .
Ezt nem igazán értem, hogy keresni kell....van körzetid, ahova tartozol, egy doki.:)
Én előtte nála próbálkoznék, s ha nem jó, csak akkor magánrendelőbe.
Fogpótlásért az sztk-ban is kell fizetni, csak ott drágább, mint maszeknál.
Az sztk-ban a fogmegtartó kezelésekért nem kell fizetni, azaz fogkő leszedés, tömés, gyökérkezelés és még a húzás, ami ingyenes. De az összes többi nem.
A közelben van egy fogorvos, aki a kezelést TB-re végzi mindenkinek, aki hozzá megy.
Hétvégén magán ügyeletet tart. De legalább tart. A környékünkön nincs más fogászati ügyelet.
A komolyabb kezeléseket és a fogpótlást magánban végzi, az ár kinek sok, kinek nem?
300 ezer felett van nála a teljes protézis. A kisebb pótlások, fajtája válogatja. Tavaly néztem meg, már nem emlékszem.
Jól dolgozik, mert mindenki dicséri, és a rendelője is jól felszerelt.
Nem. Nem olyan. Azt mondom ahhoz ki mikyen doki nem a magan nem maganhoz van koze.
Szoval nem erdemes szapulni ezt vagy azt. Mert egyes orvosok vannak.
Akkor oda nem mesz... ha van aki kifizeti masnak meg nem irealis.
Ezen hulyeseg haborogni
Anyagostul mindenestul 50 az inkabb... de van olcsobb is...
Amugy ha szerinted felesleges a doki ket eset van. Orizd meg a fogaid. Vagy tetesd be a fogtechnikussal ha szerinted a dokisag semmit se er...
Hat en csak pislogok...
Tudod ha megnézed az árakat Akkor bizony láthatod hogy szerintem sok fogorvos szinte egy rabló.
Nézzünk például egy cirkon kerámia koronát. Tudom jól hogy egy fogtechnikus ezt körülbelül 20000 Ftért megcsinálja a fogorvos meg 60 70 ezer forintért beteszi a szádba
Szerintem van kelkiismeretes dokk meg kontar. Es ez nem azon mulik magan vafy sztk... persze tudom idehaza minden legyen ingyen a borbol viz is...
Es itt is nem konkret dokikrol megy a duma.. hanem vki talalt egy jot es akkor abbol rogton azt gondolja az a megatuti es nem az egyenen mulik hanem higy magan vagy sztk... holott ehhez koze sincs...
Magandoki meg ha mar fizet vki akkor megy a csodavaras. Hat fizettunk, akkor tamassza mar fel a halottat is!
Akinek nem inge ne vegye magara.
Maganban masok tobbnyire a korulmenyek van szamla van szamonkerhetoseg kevesebb ido. De az orvos ugyanavval a diplomaval rendelkezik itt is ott is.
Most ez ilyen magánorvos szidó fórum??
Pff...
Hát nem tudom....
Nekem egy fogtömés után 3 héttel bedagadt az arcom és nem az volt az első gondolata az sztk-s fogorvosnak, hogy húzzuk ki, pedig én azt szerettem volna, hanem az, hogy ez egy tökéletes fog, megmentjük. És, így is lett. Gyökérkezelés 2 alkalommal a 3. alkalommal betömte és ez 1 hét alatt zajlott le.
De abban igazatok van, hogy vannak rossz sztk-s orvosok.
Az enyém nyugdíjba ment és jött helyette egy fiatal srác, aki direkt rosszul tömi be a fogat, hogy utána azt mondhassa, hogy ezt már csak pénzért tudja megcsinálni. Ki akarta mindig húzni a fogaimat, mert szerinte jobb annyira gyengék, hogy ki fognak hullani maguktól...Az én fogai, amit 49 évig 3 hetente látott fogorvos, és ráadásul még szép szabályosak is. Tömött fogam 4 db van, pótolt 3 hátul, hiányzó meg nincs, csak a bölcsesség fogaim. Ez nem normális!
Nem rég bejelentkeztem egy másik kerületbe, csak az sztk-s fogorvos miatt:DDDD És ez megint szuper:D
További ajánlott fórumok:
- Magán fogorvosnak adnátok hálapénzt?
- Szerinted ha valaki magánszférában dolgozik (pl. fogorvos) annak jelent-e hasznot, ha mint privát személy fenn van a közösségi portálokon?
- Gyöngyösön melyik jobb? dr Palik János vagy dr Demeter István fogorvos? Magánrendelésen.
- Tudna nekem valaki olyan maszek vagy magán fogorvost ajánlani, aki olcsón csinál fogszabályzót, leginkább Szabolcs vagy Hajdú megyében?
- Mennyibe kerül ez fogorvosnál, ha magánorvost választok?
- Mezőkövesden vagy Egerben jó magán fogorvos?