Magán-nyugdíjpénztári egyenlegem 408986 Ft. Ebből kapok vissza? Átlépek államiba. Munkatársam kap vissza, egy másik pénztárnál van. (beszélgetős fórum)
Igen, a befizetett összeget, valamint annak is csak a reálhozamát. Egy csomó saját pénzedre így ráteszi az állambácsi a kezét.
Mert ugye az a Te saját pénzednek a hozama, amit a munkáltatód "kedvességből" fizetett NEKED!
És képzeld el, hogy az is így jár, aki konkrétan saját maga fizetett tagdíj kiegészítést. Na ez ám a szívás!
Az én nyugdíjpénztáram még a füle botját sem mozdította. Tudom, hogy mennyi az egyenlegem, ebből mennyi a hozamom, mert működik egy ilyen regisztrációs funkció, ami a személyes adataimhoz enged betekintést. Szép a tőke, szép a hozam, aztán ennyi.
Ettől függetlenül nem tudom mit tegyek.
ilyen kevés?és dolgoztál végig?
nekem a 2009es mérlegen volt 1 300 000 ft,és azóta eltelt 2 év...valami nem stimmel...
a páromnak,akinek magasabb volt a jövedelme és végig dolgozott(én voltam gyesen és munkanélkülin is),őneki volt a 2009es mérlege 1 700 000 ft...
neked miért ilyen kevés?
mi OTPsek vagyunk...
Hát, lehet, én úgy láttam a neten, ahogy böngésztem, hogy a vezérigazgató ugyanaz maradt.
mikor beléptem, még winterthur volt, aztán valami más neve lett, és most axa.
Nem lehetséges, hogy a pénztárad beleolvadt az Axába?
"A Pénztár 1995 decemberében kezdte meg működését, majd 1997. szeptember 5-én a magánnyugdíjpénztári ágazat is megkapta tevékenységi engedélyét, a hazai pénztárak közül elsőként.Az öt legnagyobb nyugdíjpénztár közé tartozó AXA Nyugdíjpénztár a Stabilitás Pénztárszövetség tagja. Az elmúlt évek során bekövetkezett nyugdíjpénztári beolvadások eredményeképpen – Pannónia, BACA-Életerő, Diófa Borostyánkő, FŐTÁV - a Pénztár taglétszáma jelenleg megközelíti a 300 000 főt, vagyona közel 200 milliárd forint. "
Most jól beparáztattatok...
Dehát világosan ott volt a fizetési papírjaimon mindig.
Viszont nem tudom, van e köze hozzá, hogy ugye az axa háromszor váltott nevet. Lehet, hogy nem csak nevet váltott...
ARRÓL Sem tudtam, hogy pontosan mi a mostani neve a magánnyugdíjasomnak, mert nem értesítettek róla, hogy megint névváltozás volt.
Nem mindegy, hogy milyen bér után fizetnek
Minimálbér vagy 250-300.000-es bér után.
Egy január 3-ai keltezésű levélben van.
Rögtön az első oldal közepén feketével kiemelve.
Küldtek még mellé Azonosítási adatlapot (másik oldalán adatkezelési nyilatkozattal)+ önkéntes nyugdíjpénztári belépési nyilatkozatot.
További ajánlott fórumok:
- Miért olyan nehéz munkatársakat (alkalmazottat) találni?
- Tetszik egy munkatársam, de nem lenne szabad, a kora...
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- A munkatársnőim cikiznek, mert akkor is kiöltözök, ha egyszerű hétköznap van... Hogyan szólhatnék nekik vissza valami találót?
- Szakítás után miért állítja azt egy férfi a munkatársainak, hogy a mai napig hívogatom, holott semmilyen jelet nem adok felé?
- Beleszerettem a munkatársamba, aki ráadásul foglalt. Hogyan felejtsem el?