Madártej-szelet diabetikusan recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Madártej-szelet diabetikusan hozzávalói:
A tésztához:
7 db L-es tojás fehérje
17 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg Xilit (nyírfa) cukor
csipet só
A főzött krémhez:
7 tojássárgája
7 dkg Xilit
1 rúd vanília kikapart belseje
4 dl tej
5 dkg fehér tönkölyliszt
A vajas krémhez:
15 dkg vaj
6 dkg Xilit
A tetejére:
4 dl habtejszín
1 dkg Xilit
4-5 dkg étcsoki
1 teáskanál olaj
A Madártej-szelet diabetikusan elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra bekapcsoltam. A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot vertem a cukorral, amit több részletben vertem hozzá, majd a lisztet két részletben beleszitáltam, és finoman beleforgattam a habba. Közepes tepsibe simítottam, kb. 18-20 perc alatt megsütöttem. Amikor megsült a tészta, munkalapra borítottam, a papírt lehúztam, a tésztát pedig sütőpapírral borított tálcára visszafordítottam. A krémhez a tojások sárgáit kikevertem a cukorral, a liszttel és a vaníliával, a 4 dl tejjel lassan sűrűre főztem. A vajat habosra kevertem 6 dkg cukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, apránként belekevertem a vajas krémbe, és a tésztára simítottam. A tejszínt keményre vertem kevés cukorral, a süteményt beborítottam vele, villával bordákat húztam bele. A csokit olajjal gőz felett felolvasztottam, teáskanállal össze-vissza a tejszínre csurgattam. A hűtőben tároltam a másnapi fogyasztásig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. júl. 26. 02:01
A madártej-szelet diabetikusan elkészítési módja és hozzávalói.