Macska-oltások (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
a 2 macska együtt kap 1 alutasakos kaját reggel, és egyet este. ezt csak azért, mert nagyon szeretik, kettejüknek nem sok az 1 tasak.
ezen kívül kapják a "jutalomfalatokat": macska-kolbászkát, vitamintablettát, néha egyéb nassolnivalót. Ezeket nem minden nap kapják, hanem csak eseti jelleggel. száraz tápból 2-3 fajtát szoktam összekeverni nekik, mert úgy vettem észre, ha huzamosabb ideig csak 1 fajtát kapnak, pár nap után már nem annyira szívesen eszik.
hát, a cigi azért szerintem ártalmasabb.
ez a "ropi" max nem annyira egészséges étel (bár ahogy nézem, elég magas a hústartalma, tehát nem annyira junk food, mint mondjuk a whiskas száraz kaja, amit sokan adnak a macskáiknak).
de biztos van valamilyen adalékanyag benne, amitől ennyire megőrülnek érte (koffein?).
nálunk ezt a dm-ben kapható noném ropogtatni való váltja ki. azt nagyon imádja :)
amúgy néztem a blogoldalad,jó nagy már frici is! nagyon szépek!
viszont imádják a "húsropit". nem tudom mi a rendes neve, de kb úgy néz ki, mint egy óriás ropi, kb 15cm hosszú, egyesével van alufóliázva. persze valami "hús"-ból van.
Laci szerint macska-narkó van benne, mert mindkét macska szabályosan megőrül érte, kitépnék a kezemből még csomagolással együtt. semmi másért nincsenek így oda.
múltkor én is pont ilyen sheba-t vettem a jószágoknak kóstolóként.
megették éppen, de nem mondhatnám hogy megőrültek érte.
szerinted kaptam már? azt vadászom mióta láttam,de sehol nem kaptam.
ma viszont vettem neki tenger gyümölcseivel sheeba-t,szerinted ránézett??? :)perdig rendesen van benne kagyló,haldarab,polip....
erről jut eszembe: láttam múltkor valami reklámban, de csak fél szemmel, hogy van joghurtos öntettel is alutasakos whiskas (?).
boltban még nem láttam.
van aki már próbálta?
jaja, szegényekre ugyanúgy kihat a civilizációs ártalom, mint az emberekre.
(lehet, hogy nekik olyan a whiskas konzerv, mint nekünk a hamburger:)))
mindenesetre Bombi nem is akarta megenni a nyers pulykahúst, egyszer próbáltam neki adni. szóval azt hiszem, ha egérfogásból kellene eltartaniuk magukat, hamar lefogynának szegények (bár most sem kövérek).
főleg,mert a kmonzerv kajcsik mindennel tele vannak,nem?
az a koszt,amit mi eszünk emberek,nem megfelelő a cicáknak....
na jó,néha tudnak kunyizni rendesen :)
szia!
valószínűleg azért gyengébb a "mostani" cicusoknak az immunrendszere, mert a tenyésztett cicák közül nagyon sok "beltenyésztett".
a házicicákat sokkal több hatás éri kölyökkorukban, valamint talán jobb a génállományuk (betegségek szempontjából), így könnyebben leküzdik a betegségeket.
szerintem legalábbis (de nem vagyok egy állatorvos)
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.