Ma viszem a 3 éves fiam pszichológushoz, mit fog kérdezni? (tudásbázis)
:) de jó nektek :)) végül is akkor közösen megtaláltátok a megoldást a problémára? :))
nálunk logopédus kellett, ezért muszáj volt mindenképpen pszichológushoz vinni, mivel ő dönti el, hogy milyen eredetű a probléma és mennyire komoly :)
Jajj látom.
Bocsánat.
Na jó, megérdeklődöm, kihez kell fordulni.
Amúgy az okot tudom, úgy nagyjából. Van egy kis veleszületett érzékenység, + van egy kis nevelési bibi. Én nem voltam vele elég türelmes és következetes, főleg a kistestvére születése óta. Néhány hete tudatosult bennem, hogy ez milyen komoly dolog, azóta kontrollálom magam + többet foglalkozok vele úgy személy szereint (nem csak hogy együtt vagyunk, hanem csinálunk is valami érdemlegeset). Férjemmel is megbeszéltük, hogy sokkal türelmesebbek leszünk vele, és jobban érvényesítheti a saját akaratát, nem nyomjuk el. Ez a pár hét már látszik a viselkedésén, a kedélyállapotán, mindenen. De a dadogás még megvan, bár nem olyan erős, mint régebben.
ok, a pszichológus is csak orvos :) egyértelmű a bizalom hiánya, meg csak a gyerekről van szó, a saját gyerekről - normális
én sem bíztam és mind a mai napig kétkedve fogadom a meglátásait néha, viszont az idő lassan meggyőzött abban, hogy valahol a gyerekem hasznára van a dolog :)
ha úgy érzed, hogy valami nem működik, ahogyan kellene a gyereknél, akkor érdemes a gyerekorvosnak szólni, aki beutal a neuropszichológushoz, az csinál egy felmérőt és legfeljebb közli veled, hogy "kedves anyuka ön a nem normális, ha a teljesen egészséges gyerekét ide akarja hordani" :DDDDDDDDDDDDD
nem kell tőlük félni, hiszen nagy segítséggel lehetnek az olyan helyzetekben, ahol a szülő már képtelen bármilyen oknál fogva előrelépést felmutatni :)) nem kell tőlük félni, manapság már szinte minden rajtuk keresztül fut - még a beiskoláztatásban is lehet szerepük :) sőt ha a gyerek dadog, akkor ők tudnak elírányítani a megfelelő logopédushoz, vagy ajánlani más "kúrákat", amik szükségesek lehetnek - csak mert valakinek szüksége van a pszichológusra, még nem azt jelenti, hogy akkor az a gyerek nem százas!! ez az elmélet már régen a múltté!!!
Szia!
Védőnő,doktornő, + mindenki
Szia!
Ki javasolta, hogy orvoshoz vigyed?
Én azért viszem a fiam,mert egyszerűen nem képes "normálisan" játszani,mindent összetör,szétszed,eltép stb.Semmi sem jó neki,mindenért tombol,őrjöng.A kakiját visszatartja hiába adok neki beöntést,hashjtót vagy kúpot.
Beszélni sem beszél rendesen pedig már 3 éves elmúlt.
Én segítséget szeretnék kérni,mert ez nagyon rossz állapot!
Köszi!
Remélem fog tudni segíteni!
A gyerkőccel fog beszélgetni szerintem, nézi a reagálását, játszani azért játszik vele, hogy megfigyelje a kitartását, a hozzáállását és azt, hogy erőszakosan játszik-e vagy érzelmekkel, nem azért játszik vele mert laza.
Nézi a keze mozgását, a teste minden mozzanatát.
További ajánlott fórumok:
- Ez egy pszichologiai jatek. A neve: Mi lennel ha...
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- Ma viszem először babaúszásra a Fiam...
- Ha bölcsibe viszem a fiam, tényleg nem veszi át az óvoda decemberben?
- Ovis fiamnak van egy pici lyuk a hátsó tejfogán. Ha elviszem fogorvoshoz betömi? Vagy nem nyúl hozzá?
- Tudtok olyan pszichológust, akitől lehet kérdezni üzenetben és válaszol is?