Ovis fiamnak van egy pici lyuk a hátsó tejfogán. Ha elviszem fogorvoshoz betömi? Vagy nem nyúl hozzá? (tudásbázis)
én úgy tudom hogy igenis be kell tömni a tejfogat is, bár ritka az h a maradandó fogat bántja, nagyon könnyen átterjedhet a szuvasodás már fogakra is, és úgy már veszélyesebb lehet, arról nem beszélve hogy a rossz fog szájszagot okoz, na mármost ki szeretne egy szájszagos 2-3 éves kisgyereket?!?!
nem szabad ezzel viccelni. ugyan olyan mint más betegség. meg kell gyógyítani.
Nekem nem esett ki az összes fogam...
Húgom 8 éves, nemrég volt fogorvosnál, neki betömték a fogát...
Nem tudom, mi a jó... Lehet, hogy megijed a fúró hangjától (engem is ráz a hideg tőle)... Ha meg úgymarad, lehet, hogy fájni fog neki, akkor rosszabb lesz betömni... Szerintem...
Kicsi koromban semmi bajom nem volt a fogorvossal, érzéstelenítés nélkül fúrta a fogam, mindig bátran és mosolyogva mentem vissza hozzá...
Most remegő kezekkel, leizzadva... És nem tudom miért, nem tudom, mi történt...
a mi gyermekfogorvosunk nem csinál semmit a fiam lyukas fogaival, mert úgy is kipotyognak, nem fájnak neki és a maradandó fogaknak NEM LESZ a tejfogaktól semmi bajuk- csak ha nem ápolja őket rendesen- "szar kaja" se marad a lyukakban mert étkezés után kiöblíti az óvodában is, itthon is- már ő ígényli ezt 3 és fél éves korától, rohan mindig a mosdóba
sajnos mégis lyukasak...
Végülis mindegy.Mindenki maga tudja.A lényeg hogy a gyerek jól érezze magát a fogorvosnál, és ne azt szokja meg hogy féljen.
Szerencsére nekem nem félnek, legalább is a nagy nem.Egyszer még mikor 4 éves volt el kellett kisérnie engem a fogászatra jobb híján, és végignézte ahogy betömik a fogam kifúrták és szépen ott ült végig. Nagyon tetszett neki pláne hogy látta hogy nem félek,utána megkért hogy ő is hadd üljön be a székbe, és a fogorvos neki is megnézte a fogát.Úgyhogy jó volt elvinni.
Hopp:))
De ha már minden kaja belemegy akkor az már nagy lyuk, és az már igen tömésre is szorulhat.De ennek is van fokozata.Van igen pici, szabad szemmel alig látható lyuktól egészen a kráterméretű lyukig minden:)
Én csak azt tudom, hogy mikor kicsi voltam nekem is volt lyukas fogam,egy,és nem csináltak semmit vele, mert azonkívül hogy volt rajta egy pici lyuk, nem feketedett, rohadt stb...
Azt mondták hagyjuk majd kiesik, így is történt, jött helyette másik, és semmi baj nem lett belőle.
További ajánlott fórumok:
- 2 hónapja rakta fel a fogtechnikus a koronát, most megfájdult alatta. Hova tudok menni? A fogorvoshoz nem mehetek vissza
- 3, 5 éves kislányomnak lyukas a két hátsó foga alul. Ha elviszem fogorvoshoz csinál valamit a foggal?
- Kisgyerekkel fogorvoshoz
- 4, 5 éves fiam hátsó fogai kezdenek romlani, menjünk fogorvoshoz?Ezek tejfogak nem hullanak ki?
- Szerintetek nem ciki, ha soron kívül bemegyek a fogorvoshoz?
- Ráharaptam egy szőlőmagra, azóta nagyon érzékeny a fogam! Ez elmúlik, vagy menjek fogorvoshoz?