Ha bölcsibe viszem a fiam, tényleg nem veszi át az óvoda decemberben? (tudásbázis)
Gondolom szeptemberre szobatiszat lenne a fiucskátok. Miért nem próbáljátok meg elvinni mini csoportba az óviba? Persze csak ha van mini csoport.
Mi így 4 évet fogunk járni óviba, és ugyanazokkal óvonénikkel kezdünk, és fejezzük be az óvit is.
A mi kisfiunk január 13-án született, és most szeptembertől mini csoportba megy az óvodába. Nekünk azt mondták, hogy csak akkor jöhet a gyerek, ha betöltötte a 2,5 évet, szobatiszta, és megtudja értetni magát az emberekkel.
Mi 2,8 évesek leszünk,addigra szoba tisztává válunk, és érthetőn beszél már most a fiúcskánk.
Elviekben átveszi az ovi, de ez gondolom helyfüggő. A fiam bölcsis csoportjába is jár egy kislány, aki novemberben töltötte a hármat, és már le is volt beszélve, hogy megy át a szomszédos oviban. Végül nem ment, mivel nem volt hely - közben papír Anyukánál, hogy felvették az oviba. Nem hisztizett az oviért az Anyuka, mivel a bölcsi meg nem rakta ki a gyereket, augusztus 31-ig "bérelt helye" van a kislánynak.
A kerületünkben is ígérnek fűt-fát az óvodák, hogy majd év közben is át illetve felveszik az aprónépet, aztán Anyuka álla koppan.
A fiam január 26-én töltötte a hármat, és szeptembertől kezdi az ovit, addig bölcsis. Mondjuk a bizottság, ahol voltunk a héten mondta, hogy a fejlesztős gyerekekre más felvételi rend vonatkozik, így valószínű - amennyiben van hely a kiszemelt oviba - hogy már szeptember előtt ovis lesz.
A mi bölcsink szuper, legszívesebben még itt hagynám, mert a gondinénik csúcsszuperek, a gyerek imád ide járni. Az ovikról - általánosságban - nagyon sok rosszat hallok, ezért tartok tőle. Tizedannyira nem figyelnek oda a gyerekekre, mint a bölcsibe - nem egy Anyuka panaszkodott erre. Abba bízom, hogy mivel kislétszámú csoportba fog járni a fiam, itt jobban figyelnek majd rá.
Hivatalosan felvehetők a 2,5 évesek, csak ebben a nevelési évben még nem jár rájuk normatív támogatás. Így az óvoda saját döntése, hogy így is felveszi-e őket.
Óvodát vezetek.
Persze, nem is úgy értettem! :)
Az meg, hogy miért kell mindig változtatni a dolgokon?! Jó kérdés... Azért, hogy ne legyenek tisztában még az illetékesek se a dolgok menetével.:)
Előnye annyi,hogy érettebben megy iskolába,hátránya pedig az,mint a mi esetünkben is,hogy 8 évet töltötte a lányom 5én,és első osztályos.
Minket sem vettek át oviba 3 évesen,ezért mivel 4 éves oviba került,hiába volt 3,5 éves mini csoportba vették fel.7,5évesen ment iskolába.
Hát, mondanám, hogy mákja van a nővérednek!
Ugyanis egy nagyon komoly törvény szabályozza már több mint 1 éve az óvodákat, miszerint 3 év alatt senkit nem vehetnének be...
Aki mégis, és lebukik (Óvoda), jókora büntire, és ejnye-bejnyére számíthat!
Nem mondom, hogy nincs ilyen,csak ez törvénysértő:(
Oké:)
Csak nálunk így nem működik a dolog:)
Nővérem kicsilánya még csak most február 20.-án lesz 3 éves, de szeptember óta oviba jár.
Akkor valami olyasmit mondott, hogy most már 2 és fél évesen is felveszik a gyerkőcöket oviba. Ők Szegeden laknak. Nem tudom, hogy ez csak ott érvényes-e, vagy az egész országban. De szerintem érdemes utána kérdezni.
igen, en is igy tudom. Ha elkezdi szeptemberben a bolcsit, akkor teljes evet kell jarnia bolcsibe es majd kov. szeptembertol mehet oviba. De ha nem megy bolcsibe, akkor mehet oviba januartol.
Az en fiam is igy volt. Dec 18-an szuletett es jan 3-an teli szunet utan kezdte az ovit. Es igy rahuzott plusz fel evet az oviban.
A lanyom meg bolcsis volt es aprilisi ugyan, de ev vegeig jart bolcsibe. Es o is szeptembertol ment oviba.
De azt hiszem ovija is valogatja, erdeklodj a kivalasztott intezmenynel.
Sziasztok!
Lehet, nem mindenhol van így, de pl. nálunk a fiam október 20-án töltötte a 3-at, és csak azon a napon mehetett először óvodába. Elötte természetesen bölcsis volt, okt. 15-ig bölcsi. Aztán 18-19- beszoktatás, és 20-án már "élesben " mentünk oviba.
Miért, mi a baj,mit mondtak neked?
Szia!
Még nem kérdeztem az óvodát. Egy ismerősöm mondta, hogy ha decemberi a fiam, akkor a bölcsiből, csak jövő szeptemberben veszi át az ovi.
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást idén szeptemberben és decemberben fizetik ki?
- Segítsetek! Most lesz a férjem 30. szülinapja decemberben. Emlékezetessé akarom tenni. A buli már meg van szervezve, de mit adjak neki?
- Első babát várók, akik decemberben fognak szülni!
- Ismerősöm tartozását a januári munkanélküliből ígéri megadni, de most hallottam valakitől, hogy azt már decemberben utalták. Ez igaz?
- Munkahelyemen minden évben, decemberben kijelentenek, áprilisban vissza, normális ez, hogy lehet ilyet csinálni?
- Kisfiam dec. 2-án tölti a 3. életévét, de szeptembertől mennék vissza dolgozni, ha felveszik bölcsibe akkor decemberben átkerülhet az oviba?