Ma mérték a 6, 5 éves kisfiam iskolaérettségét, ahol 90-es IQ-t állapítottak meg! Szerintetek ez jó érték? Csak 1 feladatban hibázott! (tudásbázis kérdés)
Ha a gyermeknek jó helye van a jelenlegi iskolájában és Te és a tanárok is megerősítik, hogy a speciális iskolában akarjátok tartani a ygermeket, akkor nem fogják elmozdítani. A Bizottság meggyőzhető!
Emeld fel a szavad!
Értem én!:)
De köztük sem mindenki egyforma!Ezért nem értem hogy lett mindenkinek 80!?
Csak a többdimenziós IQ tesztek adnak jó eredményt. Máskülönben csak azt méri, hogy egy területen milyen a teljesítmény. Ez a '90-es IQ' jelentheti azt, hogy egy másik tesztben több, akár több tíz ponttal jobb vagy rosszabb.
Vitás esetben többféle IQ tesztet vesznek fel, ha pedig ismert a gyerek/felnőtt gyenge pontja, akkor speciális tesztet. Pl. beszédfogyatékosoknál nonverbális IQ vizsgálat.
Vagyis, ahogy mondani szokás: egy teszt nem teszt.
én nagyjából így tudom.
egyébként meg a tanítási tapasztalat dönti el, hogy minek tarthatunk egy-egy gyermeket.
Általában a 70 alatti IQ-t mutatókat tekintik értelmi fogyatékosnak.
80 feletti IQ már közel normális, de még sok ilyen esetben is előfordul sérülés, például enyhe retardáltság.
retardált: 70-84 IQ
enyhe értelmi fogyatékos: 50-69 IQ
középsúlyosan értelmi fogyatékos: 35-49 IQ
súlyos értelmi fogyatékos: 20-34 IQ
legsúlyosabb értelmi fogyatékos: 19 IQ vagy még az alatt .
ez hülyeség, bocsánat!
70 IQ alatt az értelmi fogyatékosság!
az fölött ép értelem, csak gyenge képességek4
Ne aggódj!
A gyermeked az iskolában is és az életben is jól meg fogja állni a helyét. Minden tantárgyból esélye van a legjobbak közé tartozni.
Neked az a dolgod szülőként, hogy mellette állj, ha nincs kedve gyakorolni, akkor is gyakoroljon.
Semmit nem ér a magas IQ szorgalom és elötelezettség nélkül!!!
Az ember IQ-ja a gondolkodásmódjával függ össze.
Vannak olyan emberek, akik hihetetlenül magas IQ-val születnek.
A köznyelv szerint "a jég hátán is megél".
Ha a magas IQ szorgalommal párosul, akkor abból szép eredmények születhetnek.
Fejleszthető-e az IQ?
Nem tudom a manapság divatos szakirodalom mit ír róla, de IGEN. A gondolkodásmód fejlesztésével.
Ugyanis ha szituációkat átbeszéltek, vagy a tesztekben előforduló típusfeladatokról elbeszélgetsz egy adott emberrel, s megmutatod neki hogyan gondolkozzon a megoldása kapcsán, akkor a következő méréskor hatalmas IQ szint ugrást láthatsz majd.
Ez nem a teszt megtanultatása, inkább a gondolkozásának a megváltoztatása.
Munkám során sokszáz emberrel próbáltam ki, s bevált. Felnőtteknél is és gyermekeknél is.
Én csodabogár vagyok ezen a téren, de sok dolgot megértettem a téma kapcsán. Sok szakemberrel beszélgettem erről.
A MENSA-t egyszer majdnem megpróbáltam, de lebeszéltek róla szakemberek a várható következmények miatt.
Az élet teszt nélkül is bizonyíték.:))
Ha évekig úgy is bánik vele, akkor az is lesz nagy valószínűséggel.:))
Mármint zseni.:))
Mesélhetnék....
Köszi:)
Tudod nem is annyira fontos ezt már tudnom:( Csak ez a konkrét vizsgálat idegesített, vagyis jobban mondva az amit mondtak. Mert nem tudtam mit is jelent.
De már nem foglalkozok vele. Én úgyis tudom milyen a gyerek képessége, a többi nem érdekel. Így is halálra aggódtam magam a hülye vizsgálaton:(
Ezt a kiszámolósdit csak én gondolom, ezt nem mondták el így konkrétan, hogy így jött ki, ezt itt hallottam valakitől, hogy így kell számolni.
De tény, hogy a felmérés végén a hölgy számológéppel kb. 2 percig számolt valamit, és utána bökte ki: a gyerek iq-ja 90.
További ajánlott fórumok:
- A családban úton van egy baba, akiről az 5. hónapban állapították meg, hogy vízfejű
- Matek házi feladatban tudna valaki segíteni?
- Nővérem kislánya 2 éves múlt és most állapították meg hogy a jobb veséjén tágulat van. Mire számíthat most a szülő?
- Testvéremnél skizofréniát állapítottak meg, kapott rá gyógyszert, de nem akarja szedni, hogy értessem meg vele, hogy ezt neki szednie kell?
- Nyelvtan házi feladatban tudna valaki segíteni?
- Tudtok segíteni ebben a biológia feladatban?