Lusta lángos recept


3 dkg élesztő
1/2 l tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 ek só
A Lusta lángos elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. 30 percig kelesztjük langyos helyen. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: beiro1, 2008. júl. 9. 11:37
A lusta lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.