Lombik és táppénz (beszélgetés)
És arról nem beszélve, hogy egy ülőmunka lehet nagyon stresszes, ami szerintem mindenszempontból ártalmasabb mint a mozgás. Nem voltam még lombikon, de nem lehet összehasonlítani a lelki állapotát egy spontán és egy lombikos kismamának..
utóbbinak nagy áldozatokat kell hozni, hogy egyáltalán sikerüljön az ami másnak úgy sikerül, hogy észre sem veszi. A napokban olvastam, hogy bizony a petefészek stimuláció, életveszélyes is lehet ha túlstimulálják....
Akkor tényleg ne is gondolkozz, menj pihenni, és kész.
(Egyébként nálunk ugyanez volt, semmi orvosi probléma, 5 lombik, egyikből sem lett baba, csak miután abbahagytuk a mesterséges módszert).
Sok sikert! Előbb-utóbb babád lesz, ne aggódj:))
Igazad van. De ha már belevág az ember a lombikba, és el is jut a beültetésig, akkor legyen már nyugodt pár napja, és ha nem marad meg a baba, akkor ne érezze azt, hogy nem tett meg mindent az érdekében.
Persze, nem a két hét miatt marad meg, de talán nagyobb az esély.
Szia Fanni!
Szerintem is válts háziorvost ha ennyi segítséget nem várhatsz tőle...én értem, hogy jogilag hiába vagy védelemben az eljárás alatt, ha a munkáltató nem partner ebben; lobogtathatod a törvényt, jelenleg tudjuk, hogy ez jól hangzik de nem így működik. Elég szomorú, hogy még ezért is küzdened kell, amellett, hogy nem kis megpróbáltatáson kell átesni mind lelkileg, fizikálisan és anyagilag is.
De szívből remélem, hogy sikerül, és kilenc hónap múlva már eszedbe sem jutnak ezek a gondok:)
Ma már nem írhat ki nőgyógyász, csak és kizárólag háziorvos.
Érdekes ez a beültetés utáni két hét, mert azok a nők, akik természetesen esnek teherbe, nem fekszenek két hétig, mégis megmarad a babó. Nekem négy lombikom volt. Mindegyiknél vigyáztam, mégsem sikerültek. Aztán szültem hármat, spontán terhességekből, és egyiknél sem kíméltem magam, sőt még beteg is voltam a harmadiknál pont a fogantatás utáni héten, mégis megmaradt. Szóval ha maradni akar, akkor egy kis mozgástól nem megy el, viszont ha nem maradhat valamiért, akkor tök mindegy, hogy fekszel e két hétig vagy sem. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy menjen el mindenki nagybevásárlásra, de pl ha ülő munkája van, akkor nyugodtan csinálhatja sztem, nem kell, hogy megálljon a világ a beültetés miatt.
Engem annak idején a körzeti nőgyógyászom simán kiírt (tehát nem a háziorvos).
4 alkalommal voltam az egyik vidéki Kaáliban, ott a doki is javasolta a két hét pihenést, egy beültim volt Pesten, ott azt mondták, ha leszálltam az ágyról transzfer után, mehetek dolgozni.
További ajánlott fórumok:
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Nyaralás veszélyeztetett terhesség miatti táppénz alatt
- Tgys-ra vagy táppénzre "érdemes" menni, ha van választási lehetőség?
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Lombik kezelésben a szurik megkezdésétől lehetek táppénzen?