Lisztmentes blini recept
A Lisztmentes blini hozzávalói:
20g darált lenmag
30g dió
25g mandula liszt (darált mandula)
1 kanál fahéj
2 tojás
120ml szója tej (lehetőleg cukrozatlan)
½ kanál sütőpor
egy csipet só
A Lisztmentes blini elkészítési módja:
1. Turmixszoljuk össze a darált lenmagot és mandulát a fahéjjal, sóval és a dió darabokkal. Egy másik tálban keverjük el a szója tej felét a tojásokkal. 2. Keverjük a két tál tartalmát össze – és tegyük be a hűtőszekrénybe kb egy órára (de ha nem vagyunk ilyen előrelátóak, ezt a lépést ki lehet hagyni). Egy óra eltelte után keverjük bele a sütőport és a tej másik felét. 3. Palacsinta-sütőben süssünk ki 2-3 kisebb lepényt egyszerre – kb 2 perc mindkét oldalon. Használjunk vajat vagy hidegen sajtolt mogyoróolajt – de ne túl sokat, éppen hogy csak zsíros legyen a felület (vagy pedig keverjünk egy kis kanál olajt a tésztába).
A lisztmentes blinibe lehet egy kis kanál vanília kivonatot is tenni, vagy más alapanyagokkal is kísérletezni – pl alma, ananász vagy más dió, mogyoró darabokkal.
Tálaljuk a lepényeket mézzel, túróval, vagy édes gyümölcs darabokkal. Nyáron nagyon finom vanília fagylalttal tálalva.
Természetesen lehet tehén vagy kecske tejet is alkalmazni, de jobb, ha a tejtermékeket redukáljuk az étrendünkben..
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: 98a882c496, 2009. okt. 6. 16:41
A lisztmentes blini elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.