Lett valakinek valami betegsége fogamzásgátló tablettától? (beszélgetés)
ismerősömnek ellenanyagot termel a mai napig a szervezete a tabi miatt, nem tud term. úton teherbe esni miatta
pedig van vagy 10 éve, hogy nem szedi
ja, és PCOS is
7 evig szedtem a rigevidon 21+7 fog.ot,semmi bajom nem volt,csak a megszokott,ami mindegyiknel elofordul...6 honapja nem szedem,mert akartam egy kis szunetet tartani...a mellkasom pattanasos lett,a hajam erzekeny,folyton viszket...ezt meg tulelnem,de...az utolso honapban volt sorrendben:
homok a vesen,hugyholyagfertozes,most egy hete 2 ciszta a petefeszken...a nogyogyaszom mondta,hogy a cisztak azert vannak,mert elhagytam a tablettat....egyszoval en mar nem tudom mi a jo,hihetetlen,hogy a 21ik szazadban a tudosok,orvosok nem tudnak kitalalni valami bogyot ami nem artalmas,de ugyanolyan, kenyelmes mint a fog.tabletta...ha szedjuk,folyton panikolunk,hogy meghalunk,ha nem szedjuk,nem kenyelmes...hat kiabrandito a dolog
Én 8 évig szedtem folyamatosan a Tri-regolt. Augusztus óta nem szedem vagyis már egy éve lassan. Nekem előtte se volt semmi bajom tőle, nem voltam pattanásos, nem híztam meg, és nem lettem terhes se :)
Amikor abba hagytam utána ugyanúgy normálisan megjött, se pattanások, se hízás semmi. annyi hogy a mensi kicsit fájdalmasabb mint mikor gyógyszert szedtem de az is csak az első napon.
A hajlamot igen, ugye a családi hajlam 80%-ban öröklődik, kromoszóma- és génvizsgálat is előrejelzi. Ezeket a vizsgálatokat szerintem egyáltalán nem szabadna a foggátló felírás előtt "kifelejteni" és akinél megtalálják a hajlamosító tényezőket még véletlenül sem szabadna foggátlót szedetni vele.
Nekem is visszér hajlamom van, de mivel a családban senkinek sem volt trombózisa, sem anyunál, sem nálam nem találtak trombózist előrejelző génhibát, véralvadási rendellenességet szedhetek foggátlót, persze kontroll mellett.
Igen, csak senki nem nagyon foglalkozik vele! Persze utólag, ha mégis bejön, akkor azt mondják, hogy rá volt írva! :(
Viszont mostanában egyre több helyről hallom pont ezt a mellékhatást, aminek viszont semmi előjele nincs!
pont erre gondoltam. Én még anteovint, meg tri-regolt szedtem, hosszú évekig, és soha nem volt tőle semmi gondom. Sőt, a tri-regol mellett maradtam terhes is.
A korosztályomban egy olyan nőt sem ismerek, akinek bármilyen meddőségi problémája lett volna. Sőt, két osztálytársam a karrier előbbre helyezése miatt 40 fölött vállaltak gyereket, és nem volt gondjuk a teherbeeséssel.
Nekem a fogamzásgátló lenyomta a libidómat a nullára... :( Abbahagyás után pedig cisztám lett tőle (brutál nagy, 3/4 év alatt nőtt egy 1,5 liternyi folyadékot tartalmazó petefészek cisztám...
soha többet nem szedek hormonális bogyókat...
További ajánlott fórumok:
- Tudtok mondani olyan fogamzásgátló tablettát ami nem 8 ezer forintba kerül és nem hizok tőle?
- Ki milyen fogamzásgátló tablettát szed, ami jó is?
- Hány éves korban kezdtél fogamzásgátló tablettát szedni?
- Lindynette fogamzásgátló tablettát elkezdjem-e szedni, vagy ne? Meghízok-e vagy ez már a múlté, a hízás a tablettától?
- Elfelejtettem bevenni 4 napi fogamzásgátló tablettát...
- Ha kihagyok egy nap fogamzásgátló tablettát az baj?