Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Leszoktam a cigiről! fórum

Leszoktam a cigiről! (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Leszoktam a cigiről!

1 2
31. c9155193c4 (válaszként erre: 29. - Syria)
2021. nov. 15. 10:43
Egyéntől függő, mert 4 féle dohányos van: aki azért cigizik, mert sovány akar lenni, aki titokban csinálja, aki csak társaságban csinálja és amiről te is írtál, a stresszes.
30. Napsugár8 (válaszként erre: 29. - Syria)
2021. nov. 15. 09:45

Tudomásom szerint egy doboz = 20 szál.

Egyébként igazad van! Ha elegendő valakinek a napi 5 szál, akkor elég abból napi 3 is, és onnét már csak egy lépés, hogy napi nulla! :))

Persze, amikor még napi másfél dobozzal pöfékeltem el, és mondták, szokjak le, mert akár bele is halhatok, a válaszom volt: nem mindegy, hogy mibe halok bele??? Valamibe egyszer, valamikor biztosan meghalok. :))

De sokkal jobban érzem magam nélküle.

29. syria (válaszként erre: 28. - 29c1a17bf6)
2021. nov. 15. 09:28
A napi 5 sok. Azért, mert ha nyakadba szakad néhány keményebb probléma, gyorsan eljuthatsz a napi 10-20 szál után egy dobozig is.
28. 29c1a17bf6 (válaszként erre: 13. - Syria)
2021. nov. 15. 07:32
Szerintem is jo cikk. Igazad van en sem ertem, hogy ezt ki talalta fel es miert. Nekem napi 5 van bekalkulalva.
2020. okt. 21. 06:34

Miközben én az igazak álmát aludtam az éjjel, kaptam egy aranyos privit, és a fenti cikkem iránt érdeklődött. Olvasta a mindenki által ismert Allan Carr-féle könyvet, de az én módszeremmel is szeretne megismerkedni.

Persze elküldtem neki a linket, és ahogy elolvastam a cikket, látom, hogy anno nyitottam hozzá egy fórumot is.

Most egy kicsit előhozom, talán mások is elolvassák, talán másoknál is ez a módszer hozza meg a sikert. Hiszen nem vagyunk egyformák, vannak akik képesek keményen "erőszakot elkövetni" magukon a cél érdekében, másoknál inkább egy lassabb, de kevésbé drasztikus módszer vezet eredményre.

Mindegy, a cél szentesíti az eszközt! A lényeg a végeredmény! Minden leszokni vágyóknak, akaróknak! sikeres leszokást, és szép nikotin-mentes éveket kívánok. :))

26. Napsugár8 (válaszként erre: 25. - Syria)
2020. febr. 10. 15:36

A legbizarabb, amit erről a témáról olvastam, ill. képtelen voltam elolvasni: "Lefejezés után még meddig képes gondolkodni az agy!" volt a cikk címe. Nagyon érdekelt volna, de úgy éreztem, képtelen lennék végig olvasni.

Esetleg valaki mégis megtette és elolvasta????

25. syria (válaszként erre: 20. - Napsugár8)
2020. febr. 10. 10:24
Így van. Az emberit test csodás regenerálódásra képes még akkor is, ha ellene dolgozunk.
24. 9e9543800f (válaszként erre: 23. - Napsugár8)
2020. febr. 9. 18:21
Holnap este írok az 1. napról :-)
2020. febr. 9. 18:13
Kopogtattam a naplódnál. Bár megvallom eléggé rossz napló olvasó vagyok, de majd látjuk, mennyire sikerül rendszeresen bekukkantani hozzád is. :))
22. 9e9543800f (válaszként erre: 17. - Napsugár8)
2020. febr. 9. 17:40
Ha van kedved/időd, szívesen látlak: [link]
2020. febr. 9. 14:22

Hónapokkal az utolsó cigi után...

1-9 hónappal a leszokás után jelentős javulást tapasztalsz:

csökken a köhögési inger,

csökken a fáradtság

megszűnik a légszomj,

tovább javul a szaglás és ízérzékelés.

9 hónapra van szükség ahhoz, hogy a tüdőfunkció jelentősen javuljon!

1 év múlva felére csökken a koszorúér betegségek kockázata. A dohányzás növeli a vérnyomást és pulzusszámot, ami nehezíti a szív munkáját, ugyanakkor csökken a szívbe jutó oxigén mennyisége. 5 év múlva pedig a stroke kockázata ugyanakkorára csökken, mint a sosem dohányzók esetében. A leszokás tehát a legjobb, amit a szíved egészségéért tehetsz!

10 év múlva még mindig érezhető a leszokás pozitív hatása! Ennyi idő kell ugyanis ahhoz, hogy csökkenjen a tüdőrák, illetve egyéb, a dohányzással kapcsolatba hozható betegségek (száj-, torok-, nyelőcső-, hólyag-, vese-, hasnyálmirigy rák) okozta halál kockázata.

15 füstmentes év múlva pedig a koszorúér-betegségek kockázata hasonló azokéhoz, akik sosem dohányoztak!

20. Napsugár8 (válaszként erre: 19. - Guruljka)
2020. febr. 9. 14:21
Igen! Mint minden más szervünk,ha odafigyelnénk rá. Állítólag 10 év totál nikotinmentes időszak alatt tisztul meg teljesen, és azok után már a röntgen sem mutatja ki, hogy valamikor dohányoztál.
2020. febr. 9. 13:36
Én nem is tudom, mikor és hol, de láttam egy videót egy tüdőátültetésről. Akkor hatódtam meg, milyen csodálatos szerv a tüdő, mennyire "akar" lélegezni. És én ezt a szépséget mérgeztem, füstöltem tele éveken, évtizedeken át... és még ezek után is működik!
18. 9e9543800f (válaszként erre: 17. - Napsugár8)
2020. febr. 9. 13:27
Köszönöm, kétségem már nincs. Ezer meg egy ok van, amiért jobb lesz nélküle. Mostanában már az ízlelésem is elromlott, vagy elsózom az ételt vagy ízetlen. Ennek is vége lesz. :-D 2 napja csak a végtelen nyugalmat érzem, amiről Carr is írt. Olvastam a könyvet, hangoskönyvet meghallgattam. Végre nem veszek magamhoz mérget. Jó mélyeket szívok a napsütésben sétálva. Egyébként járok a Szemlőhegyi barlangba légzésterápiára, ott is gyakoroltam a héten a "szellőztető" légzést. Előbb-utóbb a tornagyakorlatokat is tudom végezni, nem kell levegő után kapkodni. Az elmúlt 2 héten minden alkalommal beültem a legmélyebb sarokba és 1-1,5 órát relaxáltam, közben előjött a történeted.
17. Napsugár8 (válaszként erre: 15. - 9e9543800f)
2020. febr. 9. 11:05

Hát persze, hogy sikerül! Kinek sikerülne, ha nem neked! Te vagy a legügyesebb, te vagy a legjobb, te vagy a legügyesebb. Sehol a környezetedben nincs ember, akinek náladnál több esélye lenne erre!! a sikerre, mint neked!

Ne kételkedj hát önmagadban! Ezek tények, és hidd el, menni fog, csak légy biztos önmagadban, légy biztos, hogy menni fog, egy perc kétséged se támadjon! Ügyes vagy te! Naponta nézz bele a tükörbe, és naponta dicsérd meg magad az eddig elért eredményeidért, és igenis veregest vállon magad!! Nevess, kacagj bele a világba. Ha már ennyit megcsináltál, a többi már menni fog. :)

16. syria (válaszként erre: 14. - Napsugár8)
2020. febr. 9. 08:44

Valahogy így.

A helyzet rosszabb, mint gondolnánk.

[link]

[link]

"A cigicsikkek nem csak az óceánokban okoznak komoly gondot, hanem a településeinken is. Sajnos a XXI. században is a dohányosok egy része képtelen az elszívott cigit a megfelelő hulladékedényzetbe helyezni. Inkább mindenhova szétpöccentik, dobják, mintha elő lenne írva."

2020. febr. 9. 08:36

Az elmúlt 3 napban felét szívtam a szokásosnak. Tegnap egyik-másik kifejezetten rosszul esett. Folyamatosan és többször olvasom a hozzászólásaidat a leszokósban, meg a cikket is. Leteszemacigit oldalát is olvasom 1 hete. Onnan azt vettem át, hogy a kitűzött függetlenség napja előtt 4 nappal ne vegyél cigit és a leszokás melletti érveket, motivációt ismételgesd, dobj ki minden hamuzót, gyújtót, egyebeket.

Este áthúzom az ágyneműt, tegnap óta sokat szellőztetek, bár szobában nemigen füstöltem.

Azért az első napokban ragasztok a meglévő tapaszból a biztonság kedvéért.

Ennyi eszköz bevetése mellett sikerülnie kell! ;-)

14. Napsugár8 (válaszként erre: 13. - Syria)
2020. febr. 8. 16:23

Ha nem lennének olyan érdekcsoportok, amelyek jó kis vagyont tudnak gyűjteni abból, hogy ezeket árulják (cigi, pia, drog), ha egyáltalán az emberek meg sem ismernék ezeket az élvezeti szereket, senki nem szokna rá, senki nem lenne függő tőle. De amíg az egyik a cigi termeléséből, gyártásából, kereskedelméből gazdagodik meg, a másik pedig annak káros hatásainak gyógyítására törekszik jó pénzért!!!... mi, a kicsik, kicsik vagyunk, és kicsik maradunk.

Akármilyen keveset is teszünk, tehetünk, de ha megtesszük, és 1-1 embernek segítünk saját példánkkal, akár más módon, már az is több mint semmi. Akár azzal, hogy megmutatjuk mi magunk, mások hogyan csináltuk, akár bármi módon támogatjuk azt, aki éppen azon dolgozik, de mutatni nekik, hogy nem lehetetlen, csak csinálni kell!

De rá kell bízni arra a másikra, hogy valóban meddig lépeget előre, meddig mászik önerőből kifelé a gödörből, és mikor mondja azt, hogy egyelőre elég. Minden ember a saját életének alakítója.

13. syria (válaszként erre: 1. - Napsugár8)
2020. febr. 8. 12:48

Jó cikk, s gratulálok a teljesítményedhez is.

A siker kulcsa az elhatározás és az erős akarat (végül is mint minden más téren). Ha valakinél bármelyik hiányzik, nem lesz eredmény.

Nekem könnyű, mert ebben a témában páholyból beszélek. Az első, 14 évesen megkóstolt cigi okán elhatároztam: soha nem fogok dohányozni, s ez így is maradt szerencsémre. A gimi WC-jét is nagy ívben elkerültem, ki is lettem közösítve miatta, de tojtam rá. Igazolva láttam a gyerekfejjel meghozott döntésemet, amikor láttam a körülöttem élő dohányosok szenvedéseit. A másik fórumhoz is hozzászóltam:

63866. hsz. [link]

63881. hsz. [link]

Annak ellenére, hogy nem vagyok érintett, forr bennem a tehetetlen düh ez ellen a minden tekintetben kártékony szokás miatt. Az volna a legegyszerűbb, ha senki nem szokna rá, főleg nem gyerekkorban. De hogyan lehetne ezt elérni?

12. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - 9e9543800f)
2020. febr. 7. 16:41
Egészen biztos jót tesz! Ha felétek nincs hó, meg jég, akár már most is kezdheted, egyelőre úgyis csak keveset tudsz majd menni, hogy a fokozatosság ott is meglegyen. A szemedre (hogy meg ne fázzon) egy napszemüveget, és amikor szép tiszta az idő, fél órát, órát, egy kisebb kört megtehetsz. Én gyalogolni szoktam, már amikor szoktam... valami kell az általános jó közérzethez.
11. 9e9543800f (válaszként erre: 10. - Napsugár8)
2020. febr. 7. 16:33
Köszönöm, lépegetek. Azt gondolom, az már mindennek az alja, hogy főzés közben is füstöltem. Ahelyett, hogy folyamatosan mosogattam, pakoltam volna. 2 hete már ez nem így van. Majd ha ezt-azt-amazt elvégzem, csak akkor gyújtok rá. Azon túl, hogy II. fokozatú COPD-m is van, lehet a szememre is rossz hatással volt. Az egyik szememen a szaruhártyán szövet-elhalások vannak :-( Élethosszig műkönny naponta többször, reggel-este szaruhártya regeneráló. Ha elhagyom ezt a fránya izét, bízom benne nem romlik egyik állapot sem. Ha beköszönt a jó idő, nagy terveim vannak. Rábeszélt a fiókám, hogy bringázzak. Szerinte testnek-léleknek hasznos. A bringa már több, mint egy éve megvan. Egy-két kört tavaly tettem a kertek alatt :-)))
10. Napsugár8 (válaszként erre: 9. - 9e9543800f)
2020. febr. 7. 14:49

Ami azt illeti, te is hűséges tipus vagy! 50 év még egy jól sikerült házasságban is sok!

Örülök, hogy tetszik a cikk, örülök, ha bárkinek is tudok vele segíteni. További lépegetést előre a cél felé, menni fog az neked is. :)

9. 9e9543800f (válaszként erre: 1. - Napsugár8)
2020. febr. 7. 14:40

Szia Napsugár8!

Köszönöm a cikket. Olvasom jó ideje a leszokós fórumot. Ezt is "mindenki másképp csinálja" ;-) Valamiért a cikkedben (és amott a hozzászólásaidban) írt út rokonszenves. Az elmúlt hónapban naponta olvastam a hozzászólásaidat, és csökkentem a mennyiséget. 2 hete már felváltva töltöttet is szívok, valamiért abból kevesebbet kell. Éppen ideje, hogy búcsút vegyünk egymástól így közel 50 év után.

8. Napsugár8 (válaszként erre: 7. - Alessandro)
2020. febr. 6. 19:19

Igen, az lenne a legjobb, ha senki sem szokna rá, de ezt anno nekünk is hiába mondták akkor.

Viszont azzal, hogy valaki sikerrel megcsinálja, és megnyeri ezt a harcot és az azt követő saját belső erő szinteket ugrik bennünk, hatalmas nyereség, és újabb belső erőt, egy magasabb szintű önbecsülést ad. Totál új emberként tekintek önmagamra, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Ne adja fel, megéri végig csinálni. :)

7. Alessandro (válaszként erre: 6. - Napsugár8)
2020. febr. 6. 19:00
Hála Istennek nálam nem voltak elvonási tünetek. Igaz, én "csak" 1 dobozzal szívtam el naponta. Az is igaz, hogy előtte egy fél évig én már leszoktam róla. Azután visszaszoktam, ami nagy butaság volt. És amikor visszaszoktam éreztem a cigaretta keserű ízét a számban, amit előtte nem. Annyit tisztult a szám a nikotintól fél év alatt, hogy eleinte keserűnek éreztem a cigifüstöt. Ennek ellenére mégis visszaszoktam rá. Azután már sokkal jobban rákészültem a leszokásra, mert eléggé köhögtem reggelente. Akkor feltettem a kérdést magamnak, hogy vagy leszoksz vagy belepusztulsz. És ez motivált annyira, hogy leszoktam végül is. Ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Abban viszont igazad van: A lényeg, hogy már túl vagyunk rajta. Az a legjobb, ha valaki rá sem szokik.
6. Napsugár8 (válaszként erre: 5. - Alessandro)
2020. febr. 6. 18:13

Igen, nagyon sokan úgy leteszik, egyik percről a másikra. Ismertem egy hölgyet, majdnem belerokkant. Szó szerint reszketett keze-lába, nyaka-feje, beszélni normálisan nem tudott, csak dadogott. Mindezek elvonási tünetekként jelentkeztek nála, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy úgy is maradjon. Hát ezt akartam én elkerülni.

Szép teljesítmény a tiéd is. Én több évtizedig a Szofit szívtam, majd a Fecskét, utána azzal kb. egyenértékű cigire tértem át. A nevére már nem emlékszem, de azért a 43 év, napi másfél doboz, ahhoz is kellett az elhatározás és a kitartás.

A lényeg, hogy túl vagyunk rajta. :)

5. Alessandro (válaszként erre: 1. - Napsugár8)
2020. febr. 6. 15:54
Nekem meg a "gyengébbet szívok" vagy a "minden másodikat kihagyom" az fabatkát sem ért. Én a drasztikus "egyik percről a másikra" híve vagyok. Eltenni mindent a lakásból (hamutartók, öngyújtók, gyufa, cigi...stb.) és lehetőleg senki se cigizzen melletted a családban. Ez nagyon kemény módszer, de én ezzel tudtam leszokni idestova már több mint 25 éve. Pedig napi egy doboz egri Symphoniát szívtam kb. 13 évig. Minden csak elhatározás kérdése. Ja, és akaraterőé. Ennyi.
4. Napsugár8 (válaszként erre: 3. - Andi6020)
2020. febr. 6. 15:28
Az is jó, különösen ha nem maradtál tőle "gyógyszerfüggő". Egész biztosan írtad már, de mióta is vagy nikotin-mentes?
2020. febr. 6. 15:08
Nekem csak a gyógyszer vált be.
2020. febr. 6. 12:11

Az elmúlt évek alatt a különböző leszokós fórumokon már leírtam ezt a módszert vagy annak egy-egy lépését kismilliószor. Aki próbálta már abbahagyni a dohányzást, és azt vallja, amit Mark Twain:

"A világon a legkönnyebb dolog leszokni a cigiről. Én már vagy százszor megcsináltam!"

Nem akartam ennyiszer belefogni, de segédeszközt sem akartam (tapasz, tabletta, e-cigi, akármi), és bűntudatot sem akartam, és vele együtt önértékelési zavarokat, egyebeket.

Csak egyet akartam: kikerülni a bűvköréből, szabadnak lenni, tiszta levegőt szívni.

Ebben a cikkben összeszedtem az egymás melletti, vagy éppen egymást követő lépéseket. Merem ajánlani bárkinek. Mindenki a saját ütemében, de ezzel a módszerrel biztosan eljut a célig! :))

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook