Lelopták éjszaka az OTP számlámról a pénzt (beszélgetés)
Ez nagyszerű! Ennek szívből örülök.
Viszont engem is érdekel mint Globust, milyen magyarázatot adott a bank, hogy fordulhatott elő ez veled? Mi történt annak érdekében, hogy ne legyen több ilyen?
Örülök a szerencsédnek!
Én ma is vásároltam kártyával webáruházban.
Fiam azt mondja, ha az én telefonra adnak kódot amivel meg lehet erősíteni a fizetési szándékot, ráadásul a saját telekódomat is be kell írni, lehetetlen hogy más fizetni tudjon a kártyámmal.
Nem tudom nálad mi lehetett a hiba, hogy el tudták lopni a kártyádat. Az is furcsa, hogy nem fizettek vele sehol, csak csipkedtek a pénzből kicsi összegeket. Ez számomra érthetetlen.
Sikerült elintéznem ma az OTP fiókban mindent. Igaz több,mint egy óráig tartott,de vissza utalják a pénzem :)
A régi kártya bevonásra került,az újat 8 napon belül postázzák. Nagyon kedvesek voltak,mondták hogy jól cselekedtem amikor letiltottam,mert bizony akár az összes pénzemet is vehették volna! Az biztos,hogy soha többet nem használom interneten,csakis boltban vásárláshoz,ami semmilyen adatot sem kér!
Nekem sms-ben kódot küld a bank, amivel jóváhagyom a vásárlást. Állítólag ezt azért vezették be, hogy megakadályozzák a lopást.
Ha utalni akarok, akkor is kódot kapok a netbanki belépéshez.
Sajnos, semmi sem 100%.
Ez mindig attól függ, hogy hogyan jutnak a számládhoz.
Vannak olyan lekötések, sőt egyre több, amikor az ügyfél saját maga köti le és feltöri, ha szüksége van a pénzre, és ezt ugye mind netbankon tudja intézni, így ha valaki bejut a netbankba, akkor ehhez a betéthez is hozzáfér.
Én mindent el tudok képzelni, de azt nem tudom, hogy csinálják. Magamtól nem tudok kitalálni ilyen módszereket sem, mert nem ilyen irányú a fantáziám;)
Ha lesz ilyen történet, amit én vizsgálok ki, akkor majd szólok, bár azért bízok benne, hogy sok mindent meg tud akadályozni a bank biztonsági rendszere...
Nem a webshop irányít át, hanem a hacker, aki ezt a webshopot használja fel a csalásra.
Ha ennyi biztonsági kód van, akkor csak nem, de pl. nekem semmit nem kell beírnom a kártyaszámon, lejáraton és CVD kódon kívül. Pedig én nem mentem még otthon sem a kártya adataimat...
Múlt évben még volt olyan, hogy sms-ben kaptam kódot, de idén már nincs. Rá is fogok kérdezni, hogy ez miért van.
Lélegzetvisszafolytva olvastam megdöbbentő soraidat.
Én gyakran vásárolok webshopokban. Mindig kártyás fizetést választok. Fizetés előtt azt írja ki, hogy most átirányítanak a
valamilyen bank felületére ami titkos, és biztonságban vannak az adataim.
Ha ilyen után tűnne el a pénzem, azt jelentené hogy a webshop szándékosan irányít csaló oldalra? A bank küld kódot a telefonomra, ami nélkül nem lehet fizetni. Sőt be kell írni telekódt is, amit csak én tudok.
Szerinted Ilyen kártyás fizetésnél is ellophatják az adatokat?
Köszönöm a válaszod! 3 éve van meg ez a számla,de még soha ilyennel nem találkoztam. E-on biztosan nem lehet,mert nem az E-on neve áll ott hanem azé aki utalgatta.......
Mindegy már,holnap reggel okosabb leszek :)
Megírom mi történhetett!!!
Köszi!
Igen, erre gondoltam, mármint arra, hogy használod a kártyádat, ahogy azt szoktuk, és ebben az esetben sajnos a neten keresztül simán ellopják az adataidat, amivel utána simán tudnak vásárolni.
A kártya letiltást jól tetted!
Ez a legjobb amit tehetsz és majd a bank kivizsgálja, hogy mi történt valójában.
Szerencsés vagy, hogy úgy néz ki ez egy "próba" volt, mert pici összegekkel próbálkoztak.
Több ismerősöm járt hasonlóan. Azt gondolták, hogy csak olyan helyen használták, ami biztonságos, de aztán, amikor a pénzük el kezdett fogyni, akkor kiderült, hogy még sem.
Sokszor megtévesztésig olyan helyre fizet az ember, ami úgy néz ki, mint a megszokott, illetve sokszor, akaratán kívül előfizet az ember egy olyan szolgáltatásra, ami eszébe sem jutott, azt sem tudta, hogy létezik.
Ilyen világot élünk.
És, hogy ne érezd ezt részemről szekálásnak, de én is simán belemegyek ilyen hibákba, annak ellenére, hogy nagyobb ismereteim vannak ennek kapcsán.
És pont az E-on volt az a cég, akinél a pénzem úszott volna, ha az emailt elhiszem, ami szerint 2-3 ezret kellene fizetnem a villanyszámlára, de csak is azért nem dőltem be, mert nincs a nevemen villanyóra.
Ha az én nevemen lenne, akkor tuti simán fizettem volna a csalónak (gondolom én), de így nem;)
Majd írd meg légy szíves, hogy mi történt!
A bank nagy részt kártalanítja az ügyfeleit, emiatt nincs miért izgulnod.
Bár, ha valaki túl gyakran eljátsza, hogy ő nem akart előfizetni, nem ő vásárolt, nem ő utalt, akkor egy idő után már nincs kártérítés, mert rájönnek, hogy az ügyfél is benne van a buliba vagy csak kis plusz bevételt akar szerezni;)
Azt gondolom, hogy FI nem osztott meg információt velünk.
Ha pl. neten vásárolt a kártyájával, már simán el tudják lopni az adatait, ezért kell biztonságos oldalakt használni.
De, tényleg nem ismerek minden trükköt, az én fantáziám kevés ahhoz, hogy kitaláljak ilyeneket;)
Eddig csak olyat hallottam, ahol a kártyabirtokos használta a kártyáját netes vásárláshoz is.
Ezt írta tegnap:
"Ma délben megdöbbenve tapasztaltam amikor ránéztem az OTP egyenlegemre,hogy hajnal 3 órától valami Google Payment IE LTD folyamatosan 10 alkalommal 340 Ft-ot utalt át magának a számlámról! Sokkot kaptam,rohantam levenni az összes megmaradt pénzemet. A folyószámlámon csak a tranzakciók számai láthatóak,és az összegek,dátumok. Hogy lehetséges ez??? Mikor utaláshoz telefonra küldenek kódot,sőt a telefonom nem is jelzett..."
Na ezt se tudtam hogy csak 3x vásárolhatok kártyával 1 nap. :)
Fi. azt írta, csak boltban fizetett a kártyával. Ez egy pillanat míg odatartjuk, lepittyen és kész. De tőle éjszaka lopták le a pénzt a számlájáról. Ezt szeretném megtudni hogy lehet, mert így a bizonytalanságomban én is félek.
További ajánlott fórumok:
- Tudtomon kívül pénzt vettek le a számlámról, mit kell most tennem?
- Már lassan egy hete hogy regisztráltam a paypalra, de idáig még semmi. Hány nap még leveszi a számlámról az 1 dollárt?
- Miért nem köthetem le a saját pénzemet a számlámról, 2 hónapra?
- Mi a teendőm, ha a biztosító nem tudta leemelni a számlámról a biztosításom összegét, mert nem volt rajta fedezet?
- Rendeltem az eBay-ről és PayPal-lal fizettem, a számlámról levonásra került mégis az eBay szerint nem fizetett számlám van, mit tegyek?
- Hogyan tudok külföldről az OTP számlámról a lányom Takarékszövetkezeti számlájára pénzt átutalni?