Lejárt személyi ig. újításakor kell fizetni? (tudásbázis)
igen, én is pont erre a következtetésre jutottam az imént:)
már érdemes volt olvasni a fórumot, 9 év múlva nem kell majd megújítani a személyim, spórolok majd egy kis pénzt fagyira :)))
akkor jó:))
bár nekem most a jogsim fog hamarabb lejárni :(((
na itt van, hogy mi mennyi :))
Eljárási illeték, illetve igazgatási szolgáltatási díj meghatározása
- 14 éves kor alatt illetékmentes,
- 14 és 70 éves kor között az eljárás illetéke 1500 Ft. Amennyiben az állandó személyazonosító igazolvány kiállítására átmenetileg nincs mód (pl: adategyeztetés és 120 napig érvényes ideiglenes személyazonosító igazolvány kiállítása szükséges), az eljárás illetéke 3.000 Ft.
- 70 éves kor felett illetékmentes kivéve, ha rendelkezik érvényes útlevéllel vagy kártyaformátumú vezetői engedéllyel. Ebben az esetben az illeték 1500 Ft.
Én akkor vettem észre, hogy lejárt a személyim, amikor a lakáshitel futamidejét hosszabbítottuk. Elfogadták a jogsit minden további nélkül :) ennél hivatalosabb ügyünk meg nem hinném hogy lenne :)
Sőt amikor örökbe fogadtunk, akkor a férjemnek volt lejárva, úgyhogy nála is a jogsit adtuk be, ott sem volt gond.
végülis igaz:))
én is csak a jogsit hordom magammal, és igaz is hogy elfogadják mindenhol, csak ha esetleg egyszer valami hivatalos dolgot kell intézni, akkor lehet hogy hiányolják?
nem tudom... eddig sehol nem hiányolták
ha egyszer megcsináltatom (inkább utóbb mint előbb) akkor úgyis ki kell fizetnem a felárat, tehát végülis büntetik.
Ha már lejárt, szerintem mindegy mennyivel.
tavaly még csak 1500 körül volt, de ezek szerint azóta drágultak a dolgok...
amúgy tavaly példás volt, ahogy ez az egész csere ment, interneten tudtam kérni időpontot az okmányirodába (este 8ra!!), percre pontosan behívtak, fotóztak, papíroztak, ott helyben be is tudtam fizetni a díjat, és kb 10 perc alatt meg is voltunk az egésszel :)))) bp, zugló.
További ajánlott fórumok:
- Van egy személyi kölcsönöm...de nem tudom fizetni.Mit csinál a bank ilyenkor?
- Ha valaki külföldön tartózkodik, bevonják a személyit és valami biztositást kell fizetnie?
- Mit csinál a rendőr, ha esetleg igazoltat és lejárt másfél éve a személyim?
- Mennyi büntetést kell fizetnem ha lejárt a személyim érvényessége?
- Tudja valaki, hogy az okmányirodában kell-e fizetni a személyi igazolvány árát, vagy majd postán?
- Iratok cseréje: kell-e fizetni, és ha kell, mennyibe kerül a személyi, lakcím, adó, tb kártya cseréje?