Van egy személyi kölcsönöm...de nem tudom fizetni.Mit csinál a bank ilyenkor? (tudásbázis kérdés)
Köszönöm ez jó hír! És jelzálog hitelnél is ez a helyzet vagy az már komolyabb?
Nekem vagy 10 éve vannak folyamatosan hiteleim. Jó sok mert mindenünk abból van. Eddig a hónapig nem volt olyan, hogy ne tudjak kifizetni egy hitelt mert mindig az volt az első. De ez a válsáűg minket teljesen padlóra küldött és félek, hogy elöbb utobb a jelzálogot sem tudom majd kifizetni. Remélem 1-2 hónap múlva már egy kicsit könnyebb lesz.
Sziasztok!
És ha valaki csak egy hónapot nem tud fizetni és azt tologatja maga elött? Akkor is baj lehet? Én most ebben a hónapban nem tudtam 2 hitelt kifizetni.
Sziasztok!
ha nm tudod fizetni,először felszólitanak,majd bírósági uton érvényesíthetik a követeléseiket.akkor már nagyon sokba fog kerülni,perkölség+végrehajtási költségek.
letilthatnak fizetést,foglalthatnak ingatlant,ingót,bankszámlát.
a bankszámlán az incasszó sorbanállási ideje 35 nap.a mindenkori minimálnyugdíj érintetlenül hagyásával a felete lévő összeget leemelhetik,függetlenül attól,hogy azt ki, és milye jogcímen kapta.
ezzel nagyon kell vigyázni!
Nem évül el.
Egy tartozás, legyen az banki, vagy egyéb más, nem évül el.Az elévülési idő elméletben 5 év.BKV tartozásoknál 1 év, de ez addig van így ,hogy ha anélkül telik el az említett elévülési idő, hogy nem kapsz egy felszólító levelet, és egy telefonhívást sem bizonyítottan.Abban a pillanatban amint egyetlen db felszólító levelet kapsz, megszakad az idő.
a lányom svájci frankba vett fel 9,5 millkát.
47.000 el kezdték, 2hónap mulva 82.000 lett.Ez fészekrakó lakásvásárlási OTP hitel. Ha most ő elmenne munkanélkülire akkor a párjától úgyis levonnák, gondolom!, Mivel a lakás is a hitel kettőjük nevén van.Szerintetek????
"A szolgáltatás átvállalja Öntől a munkanélküliség alatt maximum 6 hónapon keresztül a havi törlesztőrészlet fizetését a munkanélküliségi regisztrációt követő 60. nap után esedékes törlesztőrészlettel kezdve. "
ezt találtam, ez is fontos,de itt nem írja hogy ha a családban valaki munkanélküli lesz,akkor is fizetik-e
A férjed vette fel a hitelt ő lett a munkanélküli, akkor is érvényes de a férjed nevére.
Mivel a férjed számlájából vették le a kölcsönt , feltételezem hogy ő is vette fel.
További ajánlott fórumok:
- Elrontotta a tetoválásomat és nem akarja visszafizetni a pénzem! Mit tudok tenni ilyenkor?
- Ha valaki külföldön tartózkodik, bevonják a személyit és valami biztositást kell fizetnie?
- Lejárt személyi ig. újításakor kell fizetni?
- Kiskönyvvel dolgozom. Jár tb ilyenkor, vagy kell fizetni magam után?
- Elvesztek az irataim. Személyi, lakcímkártya, tb kártya. Mi ilyenkor a teendő?
- Mi a teendő, ha elhagytam a személyi igazolványom?Mi a hivatalos procedúra ilyenkor?