Lejárt a gyesem, és csak 4 órába vesznek vissza, az eredeti 8 helyett, mit tehetek? (tudásbázis kérdés)
Én 2,5 éve keresek munkát,tehát már gyes mellett elkezdtem,de semmi.
Most néztem,míg megyei szinten nálunk (heves)44 állás van hirdetve,addig Borsodba 134.....na kicsit car helyen lakom....
Kérdezőnek üzenem,fogadja el és örüljön,hogy ez is van:)lesz jobb is :)
Véleményem szerint az a baj, hogy túl hosszú a Gyed. Más európai országokban sokkal rövidebb a szülési szabadság, Hollandiában pl 16 hét amiböl 4-et kötelezö kivenni a szülés elött. Amikor a kicsi 3 hónapos vissza kell menni dolgozni, vagy választhat a nö, hogy otthon marad a gyerekkel.
A világ olyan gyorsan halad, hogy manapság tényleg luxus sokáig otthon maradni a gyerekkel, mert a világ elszalad mellettünk és azt részesítik elönyben aki ezzel lépést tud tartani.
fogad el
a 4 ó több mint a semmi...
akinek van munkája, talál jobbat
akinek nincs, nehezen talál
lásd meg a jót a helyzetből, többet lehetsz a családdal
nem büntetés 4 ó ban dolgozni szerintem KIVÁLTSÁG
minden ami történik veled, nézőpont kérdése
moer ugye tudjuk nincs csak jó vagy rossz
dualitásban vannak egymással...
fejleszd magad a szabad idődben ez lesz életed legjobb befektetése...
sok sikert
Istenem, ez rettenet, hogy mi van ma itt Magyarországon!
Ez már szégyen, hogy a kismamákat és a gyerekes anyukákat ennyire megalázzák és kiszipolyozzák!!!
Én már nagyon félek előre, mert az én kislányom jövőre tölti be a 3 évet... Igaz nekem nincs melóhely, ahová vissza mehetnék, de így is félek, mert két gyerekkel, 30 év felett, férjes asszonyként nem is tudom hol találok munkát?!
Itt nálunk meg Szoboszlón majdhogynem képtelenség... :(
Katasztrofa ami itt megy,nekem a 2 gyerek mellett sok esélyem nincs,ugymond semmi esély hogy alkalmazzanak.Reménytelen a munka keresés,több megy el az ovodai dijra,mint amit 4 órában keress az ember lánya.
Irány Franciaország hátha ott több babér terem,Magyarország haldoklik!!
Nekem van esélyem menni,de mi lesz aki marad?Elindul lefelé a lejtön???
aha,még fenyeget is?:-(((
akkor hogyan szüljünk?basszus!Szerintem keress ügyvédet és igen,közben keress másik helyet.
Munkaidő megváltoztatásához közös beleegyezés kell és új szerződést kell írni.
Tehát Neked is bele kell egyezni. De ma a munkáltatók azt csinálnak amit akarnak, nagy nyomás tudnak gyakorolni és ha nem fogadod el, akkor előbb-utóbb felmond, vagy lehetetlenné tesz és Te mész el magadtól.
Mi van benne? Hány órás munkahét van benne?
Egyoldalúan nem változtathat szerzödést. Ha benne van a szerzödésben, hogy hány órára vett fel akkor fordulhatsz Munakügyi bírósághoz. A szerzódésben benne kell legyen, hogy melyikhez.
További ajánlott fórumok:
- Novemberben jár le a GYED-em, vissza akartam menni dolgozni, de nem már most mondták, hogy nem vesznek vissza. Mit tehetek?
- Segítség! Facebookon hogyan tudom az eredeti profilomat visszaállítani az idővonal helyett?
- Önéletrajzra tehetek- e igazolványkép helyett mást?
- A muffinba tehetek finomliszt helyett, félfogó- vagy réteslisztet?
- Képszerkesztőt keresek, olyat ahol az eredeti hátteret el tudom tüntetni és másikat tudok rakni helyette, akár keretet is.Tud valaki ilyet?
- Brokkolikrémlevesbe mit tehetek főzőtejszín helyett?