Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetős fórum)
Sziasztok.
régi fórum látom de hátha valaki tud érdemben segíteni.
Clexan 4000-et használ a férjem, dialízis miatt, ugye a gépbe alapból adnak minden kezelés során de korábban bealvadt vér a gépbe ezért most több mint egy hete ad be magának is azokon a napokon amikor nincs dialízis.
Először heparint kapot, attól véres volt a széklete most én a clexanera gyanakszom hogy nagyon fáj a hasa és állandóan puffadt. Olvasva a mellékhatásait eléggé tartok tőle nagyobb baja lehet tőle.
Sziasztok!
Van aki 2x0,4 clexant szúrt?
Szia, csak Leident néztek vagy MTHFR-t és Prothrombint is? Teljes trombózis panel kell, mert lehet, hogy valamelyik másikban homozygóta vagy. Azért kell komolyan venni, mert vérhigító nélkül vetélést okozhat, illetve a stimulációk trombózist válthatnak ki. Clexan-t szoktak felírni, ez injekció, amit sikeres megtapadás esetén a szülés után még pár hétig szúrni kell.
Ne hagyd magad :)
Sziasztok,
Megállapították nálam a Leiden mutációra, hogy heterozygóta vagyok, egy vetélésen vagyok túl. A nődoki azt mondta, nem igazán kell vele foglalkozni köv terhességnél, mert csak heterozygota, de ha izgat, kérdezzek meg egy hematológust.
Azt szeretném kérdezni, hogy nálatok hogy volt, ki adja a beutalót a hematológushoz a nőgyógyász vagy a háziorvos és csak a következő pozitív tesztnél, vagy már előtte kell konzultálni hematológussal? Mondjuk, gondolom, mire időpontot kapnék akkor, hetek telnének el.
Leiden heterozygota esetén, néznek még valami további értéket vérből, ami indokolttá teszi a vérhigitó adását, vagy automatikusan adták?
Trombózisos tünetem soha nem volt.
Sok vizsgálaton túl vagyunk már. Párommal minden ok, tenyészbika. :D
Nálam 1,5 éve IR igazolódott, valószínűleg a magas inzulinszint okozta az alacsony progit és a magas prolaktint is. Azóta ezeket diétával, mozgással, gyógyszerrel és fogyással (10 kg) szépen sikerült helyretenni, de Merckformint és Bromocriptint még szedek.
Petevezetékek átjárhatóak, pajzsmirigy oké, spermium elleni AT vizsgálat is volt, az is oké.
Ami még nem volt, az a méhtükrözés és a kariotipizálás, most ez utóbbin gondolkodom.
Most csináljuk az első lombikunkat, és nem úgy sikerültek a dolgok, mint vártuk, a 3. napon még 7 embriónk volt, az 5. napra egyetlen egy bogyóka maradt. Mi történhetett? :(
Persze tudom, még így is szerencsések vagyunk, sokan nem is jutnak el a beültiig.
Onmagaban a leiden mutacio nem okoz meddoseget, az inkabb a mar beagyazodott babanak tud gondot jelenteni, konnyen okoz vetelest.
Nekem lombik lett vegul, mindket petevezetekem el van zarodva. Szerencsere megtalaltuk a tokeletes meddosegi klinikat, ahol nagyon alapos kivizsgalasok utan elsore sikerult a baba. Nagyon fontos, hogy minden ki legyen vizsgalva, nem szabad megallni akkor ha talalnak vmit es akkor a tobbit nem megnezni. Pl ha kiderul egy pajzsmirigy alulmulodes es azt elkezdik kezelni, attol még meg kell nezetni a tobbi dolgot is, mert lehet, hogy pl endometriozis is van, amit muszaj kipucolni.
Rengeteg dolog van amit ilyenkor neznek, alaphormonok, petevezetekek, citologia, rakszerues, sdt vizsgalatok, torch, andralogia, immunologia es genetika, endometriozis, inzulin es vercukor most ennyi jut hirtelen eszembe
Szia! Találtak nálatok mást is, vagy csak a Leiden-t?
Nálunk sem jön a baba, nem tudni, miért... :(
Ja értem. Köszönöm. Nekem csak az
Mthfr lett hetero.
A Leiden mutációról beszélgetünk, nem az mthfr-ről. A Leiden heterozigóta formában is kb. hétszeresére növeli a trombózis kockázatát.
Az mthfr heterozigóta önmagában valóban nem gond, de a folát bevitelre figyelni kell.
Sziasztok!
Aki leiden homozigota terhessege alatt milyen dozisu clexane-t kapott? Nekem 0,4-et kell szurnom, de kicsit aggodom hogy ez keves, foleg hogy ikreket varok.
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk