Lehetséges, hogy összekeveri az asszisztens a vért? (tudásbázis)
Én voltam már jó párszor életemben vérvételen, de még nem kevertek össze mással.
Mielőtt levették a vért vagy ráírta már az üres fiolákra a nővér az adataim vagy a bejelentkezésnél kaptam etikettet, amire rányomtatták az adataim és azt kellett átadnom. Ebben az esetben is a vérvétel előtt ráragasztották a csőre.
A vérvételi csöveknek különböző színűek a kupakjai. Ez szerintem valamiféle színkód, hogy melyik mintából mit kell vizsgálni. Pl. hormont.
Kicsi az esélye a tévedésnek.
Ha te heccből kicseréled, akkor ugyancsak nem az aszisztens, a nővér hibázott. S ha heccből kicseréled s míg te egészséges vagy, a másik pedig nem, akkor heccből magadnak csinálsz egy újabb vizsgálati időpontot, egy újabb tortúrát, hogy megismételjék a vizsgálatot és megbizonyosodjanak, hogy tévedés történt, vagy valóban gyulladás van a szervezetben, amit tenyészteni kell.
Felelős ember heccből sem tesz ilyet.
KIZÁRT!
Természetesen emberek ők is és hibázhatnak, de ebben egészen biztos, hogy ma már nem hibáznak, még ha rosszabb napjuk is van, mert a rendszer úgy van kialakítva ahogyan már sokan mások is leírták előttem. Nincsen másik ember akiével össze lehetne keverni. Lehet több embertől vesznek vért, de egy nővér egyszerre csak 1 embertől, így a keveredés ismét lehetetlen. Blődség, hogy ahol több embertől vesznek egyszerre vért ott keveredés van, de tudjuk, hogy kell egy kakukk-tojás:D:D
Városunkban beadtam a vizsgálatkérőt, ami alapján kinyomtatták a vonalkódos matricákat, amit ráragasztottak a fiolákra. Megkaptam a fiolákat egy műanyag pohárban, amit én adtam az asszisztensnőnek, aki levette a vért. Itt szerintem minimális az esély bármit összekeverni.
Költöztünk, itt az adatfelvevő asszisztensnő adja a fiolát a vért vevőnek. Szerintem itt már lehet hibázni.
Valahogy így;)
Nálunk az SZTK-ban úgy van, hogy a kartonozóba, a beutalóra tesznek egy sorszámot és vonalkódot, illetve hozzá csatolnak plusz ugyan ilyeneket.
Amikor behívnak, a sorszámot oda adjuk, előveszi a beutalót, amiből látja, hogy hány fiola vért kell levenni, előveszi a fiolákat, ráragasztja a beutalóhoz csatolt sorszámot és vonalkódot, és leveszi a vérünket.
Szerintem ritka dolog lehet, hogy összekeverik, bár biztos nem lehetetlen...
Szia ! Ne kattogjon az agyad emiatt. Oda figyelnek . Ha mégis tévednének , semmi baj . Ha rossz az eredmény visszahivnak , s leveszik újból
.
Én nem is láttam a beutalót.:)
A háziorvos asszisztense, aki kitöltötte megkérdezte, hogy foglaljon-e be időpontot vagy megteszem itthonról online.
Megtettem itthonról (gondolom, akinek nincs net azokat befoglalják rögtön).
A választott időpontban ott voltam a váróban és név szerint behívtak.
A beutalóm már ott volt előtte. Megkérdezte újra a nevem, majd ráragasztotta az etikettet a fiolákra.
Néha vannak előnyei annak, ha az ember egy szám, egy azonosító.:)
(bár a nevem elég nehezen összekeverhető máséval:))
Lehet, hogy csak képzelődöm, de mintha láttam volna olyat, hogy címkézett papírra nyomtatják a beutalót és ezt a címkét ragasztják a fiolára.
Ugye laborvizsgálatra online időpontot kell kérni. Rendelés idő előtt, kezdetén ki tudják nyomtatni az az nap reggeli listát.
Azt hiszem így zajlott a legutóbbi laborom.
A laborban, ahová tartozom, az asszisztens előveszi a beutaló papíromat,és a kért vizsgálatokhoz való csöveket szedi elő. Közben megkérdezi a nevem. Amíg én elhelyezkedem a székben, szabaddá teszem a karom, addig ő feliratozza a csöveket.
Nincs hogyan elkeverni. A levett vért a megfelelő állványva teszi, utána hívják a következő beteget.
Pl. én csinálok hibát, ezért gondolom h más is.
Tehát a válasz, igen.
Előfordulhat , de figyelnek ők!
Ha össze is keveri...
Káosz az életük. Emberek.
További ajánlott fórumok:
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- Lapos has rövid időn belül. Lehetséges?
- Iskolai érdemjegy kijavítása lehetséges?
- Nős férfi udvarolna? Lehetséges ez?
- 2 gyerek nevelése egyedül - lehetséges?
- Általános asszisztens tanfolyamon is kell a gyakorlati részen vért venni vagy pelenkázni?