Lehet, hogy allergiás a csípésre? (tudásbázis)
Kétféle melegkiütés létezik. A klasszikus Miliaria cristallina víztiszta telített áttetsző folyadékkal. Az egyes buborékok gombostű nagyságúak és szorosan egymás mellett nagyobb területet borítanak be és nem gyulladtak. Megtalálhatóak a derékon, a hónaljban, a vállakon, a háton, a dekoltázson és a hajlatokban. Ha erősebben lemossuk, a buborékok kipukkadnak és a pórusok újból szellőznek.
A Miliaria rubra feltűnőbb, mert piros és a vakarózás hatására a helyzet még tovább romlik. A bőr viszket, be van dagadva, esetlegesen fáj is. Ez nyomás, vakarás hatására nem tűnik el, hanem tovább romlik a helyzet.
Apró piros pattanásnak látszó, és sok van / szokott lenni.
Doki megmondja.
A melegkiütés, más néven Miliaria az izzadságmirigyek elzáródásával létrejövő gyulladás, amelynél szerepet játszik a magas hőmérséklet és a párás levegő.
Leggyakrabban csecsemőknél és kisgyermekeknél jelentkezik, ha ruházatuk túl meleg és kevéssé szellőzik, a gyerek teste hamar befülled, eltömődnek az izzadságmirigyek. Ehhez hozzájárul, hogy a meleg párás környezetben hamar megjelennek a baktériumok. Természetesen a szülő a legjobbat szeretné, de a kicsik még nem tudnak megszabadulni a túl meleg ruhától, esetleg szólni. Hiába nyűgös a gyerek, nehéz felismerni, hogy a meleg ruha az oka.
Tovább is van: Melegkiütés [link]
Kiegészítem.
Citromos szegfűszeget a szobába egy tányérra tedd, elűzi a szunyogot..
Másfél hónapos baba még nem szokott gyümölcsöt enni, tudom.
( max valódi alma reszelve, és a leve, már 4 hetesen ajánlotta a védőnő )
Melegkiütés is lehet, hisz 37 °c fok van kint. Lakásban is meleg van.
Ilyenkor egy rongypelenka elég betakarni. Vagy vékony flanel hálózsák, takaró nélkül.
Sok éve mikor az én lányom volt kicsi ( igaz közel 1 éves ), akkor csak ezzel takartam be, egy nagymérteű pelus.
Melegkiutes?
Masfel honapos meg nemigen himlos;
milyen gyumolcsot kap?
Orvos mindenképp, de ez a gyümi biztosan nem tesz kárt neki.
Bárányhimlő is lehet, de az holyagos, úgy emlékszem.
himlőre nem gondoltál még?
Mindenképpen vidd el orvoshoz, szakember hadd mondjon róla véleményt, itt látatlanban senki nem mondhat biztosat.
Mivel kend, azt nem tudom ( akkor mé írkálsz ;) )
Fogj ciromot, vágd félbe, és tűzdelj bele / tele szegfűszeget / gel. Talán elúzöd ezzel.
Van még néhány olcsó csapda, amit a kiürült ásványvizes flakonból lehet készíteni...
További ajánlott fórumok:
- Honnan lehet tudni, hogy valaki allergiás a méhcsípésre?
- Hogyan tudhatom meg, hogy kisfiam allergiás-e a darázscsípésre pl.? És ha bekövetkezik a baj, akkor mi a teendő?
- Kiütései vannak a babámnak, lehet, hogy allergiás?
- Honnan lehet tudni, hogy melegkiütéssel vagy allergiás bőrreakcióval van-e dolgunk? (2 éves gyerkőc)
- Mitől lehet az, hogy kisfiam szemei feltünően csillognak pár napja? Nem lázas, nem allergiás.
- Honnan lehet tudni, hogy valaki allergiás a darázscsípésre?