Lehet hinni a mini mikroszkópban, amely a peteérés idejét mutatja? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem is van pg/53-mam de nekem sem igazán akar működni lehet valamit nem csinálok jól de nekem múlt hónapban már pecsételő vérzésnél is páfrányokat mutatott. Egyébként hőmérőzöm is és múlt hónapban vettem ovu tesztet is a hőm és az ovu teszt ugyanazt mutatta de a pg nem.Szóval én inkább a tesztnek és a hőnek hiszek nálam nem igazán vált be.
Nekem is van ilyenem. 2 hónapig nem mutatott semmi páfrányt :( Idáig! Hétvégén bepáfrányosodtam.
Az mondja, hogy hülyeség ez, akineknincs peteérése...
Mint kiderült nekem sem volt, és amúgy sincs minden hónapban peteérés.
Aki sokáig nem lát benne páfrányt, az mennyen el dokihoz, mert lehet nincs PÉ.
Hüvelyből elég macerás, mert a mintát elvileg a méhszájtól kell venni. Ha nem tudod jól levenni a mintát, akkor nem a valós eredményt látod. Ezért egyszerűbb nyálbó. Persze benne van a használati utasításban, hogy nyálminta vétele előtt legalább fél órával már ne együnk-igyunk. Meg kell tanulni az ábrák értékelését. Ehhez szerintem szükséges az is, hogy egyidejűleg figyeljük a hüvelyváladékot és az ébredési hőmérsékletet is. A hőmérsékleti görbe is tud rafinált lenni, azon is sok múlhat! Nálam pl. a középidős hőmérsékleti emelkedés fokozatos volt, nem egyik napról a másikra érte el a platót. Mikor elkezdett emelkedni belehúztunk, utána egy-két nap szünet jött, de mire rájöttem, hogy bizony éppen akkor kell bevetnünk magunkat, addigra eltelt 8 hónap. Végül is összejött! :) A második és harmadik gyereknél már rutinosabb voltam, a harmadiknál szinte már magamtól ráéreztem a termékeny napra!
Remélem beszámolóm sokaknak segít! :)
Szerintem nagyon jó a mikroszkóp. Nekem amióta menstruálok, rendszertelen a vérzésem (ha nem szedek fogamzásgátlót), így valami alapján néznem kell a pÉ-t. zért kezdtem el hőmérőzni és mikroszkóppal vizsgálódni. (Hőmérőzésre a ciklus pont hut használom, hőmérséklet magyarázatra pedig a 2. hozzászólásban említett oldalt).
Pár hónapja abbahagytam a gyogyót, hogy készüljek a babócára. Erre mire kiürült a hormon a szervezetemből (a javasolt 3-4 hónap), nem akart megjönni a mensim. Negatív tesztek után kivizsgálás és közölték, hogy teli van a petefészkem cisztával és PCOS-em van. De azért mielőtt ezt én beveszem, megyek újabb kivizsgálásokra, addig meg szedem a Norcolutot, majd ha megjön, akkor a Clostit. Na de visszatérve a mikroszkópra (nekem PG/53 van) a mai napig egyszer sem mutatott semmit, vagyis csak amorf alakzatokat. Ezek alapján érthető is, hogy nem estem teherbe. Tegnap iszonyatos petefészek fájdalmaim voltak és erre ma teli van páfránnyal a nyálam. Mi ez ha nem egyértelmű jelzés?
Valóban arról van szó, hogy tudni kell használni ezt a kis eszközt. Nem mindegy hány centire van a fénytől, mennyi nyálat teszel rá, mikor csinálod, stb.
Higyjétek el, működik az, csak a használatát kell kitapasztalni.
Hát,én használtam,azt gondoltam,értek is hozzá,mellette azért számoltam és minden egyes alkalommal megszakításosan voltunk együtt.Holnap lépek a 38.hétbe...
De két fiú után,akiket nagyon terveztünk,most kislányunk lesz!
Bár borzasztóan el voltam keseredve,nem volt szívem elvetetni.
Talán ha még ennyi védekezés mellett óvszert is használunk,nem történik ez a "baleset".
Hátha másoknak jobban bejön!
Az a baj a minimikroszkópokkal,hogy rendkívül szubjektívek.
Én még csak most kezdtem használni,de eddig még csak termékeny időszakot mutatott.
Pár hónappal ezelőtt vettem a Rossmanban egy ovutesztet,az meg akkor nem is mutatott ki peteérést.
Szóval,ezekről ennyit!
Igen, a teszt azt mutatja meg, hogy van-e peteérésed. Az ún LH -t mutatja ki a vizeletben. Ez pedig peteéréskor termelődik. Ha jól tudom.
De a teszthez adnak egy leírást, abban benne van minden.
Egy doboz, vagyis öt db teszt az kb egy ciklusra elég. Ugye, nem nahgyon tudod kiszámolni, hogy mikor vban peteérés, csak úgy sacc per kábéra. Ezért az első menstruációs naptól számított 14. napon majd azt követően minden nap kell tesztelni. És ha jó erős lesz a kis ablakban a csík, akkor nyerő vagy.
Itt valaki már írt egy honlapcímet. Azt nézd meg, mert nagyon jól leírja és megmutatja, hogy hogyan kell nézni, használni.
köszi Loni sokat segítettél!az ovulációs teszt az olyan, hogy megmutatja, van-e peteérésed?akkor ez 5 hónapig jó (5db.)?
köszi
Mi is használtuk a PG 53-at. Soha, semmit sem mutatott. Már többektől hallottam, hogy semmit sem ér, nem túl megbízható.
Azóta áttértünk az ovulációs tesztre (valóban drága), ami megbízható. VAgy legalábbis mutat eredményt.
Baba még nincs :(
Lehet rosszul néztétek a minimikroszkópot, nekem orvos mutatta meg hogy kell használni, mert állandóan "páfrányokat" láttam benne :) :)
Mondjuk én sem ennek a segítségével lettem terhes.
Nagy szerelem rengeteg mindennapos szex :)
Elmentünk nyaralni és otthon hagytam addig nem volt petetérésem után meg már nem :( tök szomi voltam.. pedig nem kellett volna mert útközben lettem terhes.
A nőgyógyász biztos megmutatja hogy kell nézni, de szerintem a hőmérőzés sem rossz. Vagy együtt a kettő :)
köszönöm a hozzászólásokat, akkor én is hőmérőzni fogok..azt még nem próbáltam.
szép napot mindenkinek!
gy
Én a PG53-at használtam, de lehetetlenül gyakran mutatott termékeny időszakot, így abbahagytam.
Most ovulációs teszttel próbálkozom, illetve a hőmérőzést sokan ajánlják.
Ezen az oldalon sok fontos infót találsz:
További ajánlott fórumok:
- Maybe baby ovu mikroszkóp
- Ovulációs teszt vagy PG/53 mikroszkóp?
- A hüvelyváladék vagy a hőmérséklet mutatja pontosabban a peteérés idejét?
- Hányszoros nagyítású mikroszkóp mutatja meg a mozgó élőlényeket?
- Ovu mikroszkópon pár kis köröcske és mellette szép páfrányok is. Ez kezdődő peteérés? Ma próbálkozzunk?
- PG ovu-s mikroszkóp nektek bevált?Lehet peteérés attól, hogy nem páfrányos?