Lefekvés előtt nem akar enni a babám (beszélgetés)
Köszi a megnyugtató válaszokat.
Én is ezen a véleményen vagyok, csak ezek az ellenőrzések borítanak ki. Mindig kitalálnak valami bajt, ami nem vészes, de szerintük ellenőrzésre szorul és akkor telefonálgathatok időpontokért és hurcikolhatom a picit a cseppet sem kedves szakorvosokhoz.
Persze a gyerekorvos csak alapos szeretne lenni, és megelőzni minden bajt, de anyukát is megkérdezhetné, és bízhatna abban, hogy az öszöneim szerint jól cselekszem.
Mert bizony, ami a nagykönyvekben megvan írva, az nem mindenkire igaz.
Amúgy az éjszaka már olyan volt, mint régen.
Mégegyszer köszi.
Szia. Ha anyatejet eszik a gyerek, akkor a legnagyobb ökörség a szigorú 3 óránkénti etetés; Ha sokáig akarod szoptatni, akkor rá kellene állni az igény szerinti szoptatásra [link]
3 hónap alatt kb. 2 kg gyarapodás nem kevés, ha 4 hét alatt most csak 300 g volt akkor sem kell kétségbe esni.
Szoptasd úgy, ahogy ő igényli, ne az óra mondja meg, hogy neki ennie kell, hanem ő.
Az, hogy az oltás napján étvágytalan, aluszékony, hőemelkedése van teljesen normális, nálunk is volt ilyen. Egy-két nap és minden rendbe jön.
Sziasztok! Várom a tanácsaitokat, tapasztalatitokat, mert a következő gonddal küzdök. A kislányomat elvittük 3 hónapos oltásra. Megmérték a súlyát, 28 nap alatt csak 300 g-ot hízott. Megjegyzem, 2950 g-mal született, és most 4900 g. Osztották az észt, hogy 3 óránként egyen szigorúan, se hamarabb, se később. Ezt így is csináltam eddig, és én életerősnek, vidámnak láttam, sőt éjszaka 8-tól fél 4-ig aludt, majd szopi, és tovább alvás 7-ig. Most az injekció napján este nem akart enni a cicimből, míg kiolvasztottam egy korábbi lefejt tejet, addig elaludt. Majd 80 ml-ert nagy nehezen megivott és este 7-től reggel háromnegyed 6-ig aludt. Ilyen még nem volt. Kicsi hőemelkedése lett, kapott egy kúpot. Napközben sűrűbben adtam neki enni, a nem kielégítő súlygyarapodás és az éjjel kimaradt étkezés miatt. Este ismét nem akart enni a cicimből, olyannyira, hogy megint elaludt, és a megmelegített tejet sem tudtam belé gyömöszölni. Aztán kicsit később felébresztettem, és akkor szopizott a cicmből egy kicsit, de hamar elaludt rajta. Most várom, hogy milyen lesz az éjszaka.
Ti már jártatok így? Ez nem szopi sztrájkí! Akkor mi a gond? És mit tegyek a kevés súlynövekedéssel?
Köszi előre is a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Ha valaki egyáltalán, soha nem akarja beoltatni magát, mikor jöhet el az az idő, hogy ugyanúgy éljen, mint vírus előtt?
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)
- Az arc hidratálását ricinus- vagy olívaolajjal próbáljam meg bekenni este lefekvés előtt?
- Kisbabám érkezése előtt mivel tudnám alaposan kifertőtleníteni a (felültöltős) mosógépemet?
- Mikor radírozzam az arcom? Este lefekvés előtt, vagy reggel miután felkeltem, meló előtt?
- Lefekvés előtti mese