LECSÓ topik (beszélgetés)
Anyukám és én is epeprobléma miatt nehezen ehettük meg a lecsót.
Aztán voltanyósom egyszer megkínált minket tejfölös lecsóval, ami nem bántotta az epénket.
Azóta csinálok egy alaplecsót.
A páromnak marad üresen, a gyereknek ütök rá tojást, magamnak meg betejfölözöm.
Rétegesen rakva?
Én párolom a hagymát, majd a többit, és összekavarom.
Tetszenek a változatok, de nagyon.
Most olvastam töklecsó recepteket.
Én is szoktam csinálni,de nekem az nem lecsó amiben nincs paradicsom.
Az igazi arány 2:1 tehát 1 kg paprikához,1/2 kg paradicsom.
Sokféleképpen ettem, főzzük a családban. Én mindenhogyan szeretem.
Nagyapám:hagyma, paprika, paradicsom, karikára vágott krumpli
Anyám: krumpli nélkül, sok tarhonyával
Apám: csak tojással vagy rizzsel
Én: kolbásszal vagy virsivel vagy cukkininel és tojás és rizs
Állítólag 2:1 a paprika és paradicsom aránya az igazi lecsóban. Én nem mérem, de sokkal többet veszek én is paprikából.
Nekem az a fajta jön be hogy elöször a paradicsomot rakom bele,aztán a paprikát.Ettől nem fáj a gyomrom.Viszont szeretjük,virslivel,kolbászal,
rizzsel,tojással, tökkel,a méregeröset is,az anyu meg nokedlival,és tejföllel,szerette.
Szia!
Felénk is ugyanez a lecsó alapja. Mindig mással izesítem. Tojással is szeretjük. A sorrend sem egyforma!- van amikor a paprikát teszem a hagymára, majd a paradicsom köv., vagy fordítva! Nagyon változatos az elkészítési módja!
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, ki hogyan készíti a lecsót?
Nálunk a családban a "klasszikus" alapanyagokon (hagyma, paradicsom, paprika) kívül semmi nem kerül bele.
Viszont hallottam már, hogy van, aki fokhagymával, tejföllel, kovászos uborkával eszi/készíti.
Félreértés ne essék, nem lecsós recepteket (lásd lecsós szelet és társai) várok, hanem az alap lecsórecept érdekel...Ahogyan Ti szoktátok főzni. :)