Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » LECSÓ topik fórum

LECSÓ topik (beszélgetés)


2008. okt. 29. 16:58
nálam ez az alaplecsó:: olajban karikára vágott vöröshagymát üvegesre párolok,/ bő hagymával// ha kész, erre vágom a paprikát, paradicsomot, / egy kis csipőst is/ szoktam beletenni egy szál lángolt kolbászt is az izéért. füszernek csak delikátot szoktam használni. ha készen van általában tojást szoktam ráütni, de van, hogy csak natur esszük.
2008. okt. 29. 16:52
Tojásos lecsó az igazi! :) Nálam. Nagyon szeretem! Max még tejföl mehet bele.
2008. aug. 7. 07:45
Nálam a lecsó csakis tojással képzelhető el,anélkül meg sem tudom enni.
2008. júl. 31. 10:50

Anyukám és én is epeprobléma miatt nehezen ehettük meg a lecsót.

Aztán voltanyósom egyszer megkínált minket tejfölös lecsóval, ami nem bántotta az epénket.

Azóta csinálok egy alaplecsót.

A páromnak marad üresen, a gyereknek ütök rá tojást, magamnak meg betejfölözöm.

11. M_Marcsa (válaszként erre: 9. - Klimpírozi)
2008. júl. 23. 14:09

Rétegesen rakva?


Én párolom a hagymát, majd a többit, és összekavarom.



Tetszenek a változatok, de nagyon.

2008. júl. 19. 21:58
cigánylecsó3...isteni ez is..a jó csípős szokványlecsóba apró kockára vágott, ecettel óvatosan megöntözött tököt rottyantanak az utolsó percekben..
9. Klimpírozi (válaszként erre: 7. - M_Marcsa)
2008. júl. 19. 21:36
padlizsánnal ratatuille...isteni, s ha már egy kis kockázott marhahús, vagy csirke kerül rétegesen rakva a zöldségek közé, sütőben sütve, jól fűszerezve, az a gyuvecs...mennyei...aztán ha a lecsóalap apró, töltöttparikába való húsgombócokat kap, az a cigány lecsó1...s ha a lecsóba nokedli szaggatódik, az a cigány lecsó2:))))
8. M_Marcsa (válaszként erre: 7. - M_Marcsa)
2008. júl. 19. 21:17
Melléje: kolbász, vagy beletéve.
2008. júl. 19. 21:16
én így csinálom: Hagyma, paprika, paradicsom és PADLIZSÁN.
2008. júl. 19. 21:12

Most olvastam töklecsó recepteket.

Én is szoktam csinálni,de nekem az nem lecsó amiben nincs paradicsom.

Az igazi arány 2:1 tehát 1 kg paprikához,1/2 kg paradicsom.

2008. júl. 7. 11:58

Sokféleképpen ettem, főzzük a családban. Én mindenhogyan szeretem.

Nagyapám:hagyma, paprika, paradicsom, karikára vágott krumpli

Anyám: krumpli nélkül, sok tarhonyával

Apám: csak tojással vagy rizzsel

Én: kolbásszal vagy virsivel vagy cukkininel és tojás és rizs

Állítólag 2:1 a paprika és paradicsom aránya az igazi lecsóban. Én nem mérem, de sokkal többet veszek én is paprikából.

2008. júl. 1. 09:31
Nálunk az igazi lecsó a következő:füstölt szalonna,annak zsírján hagyma,arra paprika,a vége felé paradicsom.
2008. júl. 1. 06:31

Nekem az a fajta jön be hogy elöször a paradicsomot rakom bele,aztán a paprikát.Ettől nem fáj a gyomrom.Viszont szeretjük,virslivel,kolbászal,

rizzsel,tojással, tökkel,a méregeröset is,az anyu meg nokedlival,és tejföllel,szerette.

2. akác56 (válaszként erre: 1. - Teltzsu)
2008. jún. 30. 17:45

Szia!

Felénk is ugyanez a lecsó alapja. Mindig mással izesítem. Tojással is szeretjük. A sorrend sem egyforma!- van amikor a paprikát teszem a hagymára, majd a paradicsom köv., vagy fordítva! Nagyon változatos az elkészítési módja!

2008. jún. 30. 13:29

Sziasztok!


Kíváncsi vagyok, ki hogyan készíti a lecsót?


Nálunk a családban a "klasszikus" alapanyagokon (hagyma, paradicsom, paprika) kívül semmi nem kerül bele.

Viszont hallottam már, hogy van, aki fokhagymával, tejföllel, kovászos uborkával eszi/készíti.


Félreértés ne essék, nem lecsós recepteket (lásd lecsós szelet és társai) várok, hanem az alap lecsórecept érdekel...Ahogyan Ti szoktátok főzni. :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook