Lebbencsleves recept
A Lebbencsleves hozzávalói:10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
10 dkg csuszatészta
2-3 szem burgonya
1 kk pirospaprika
só
1 paradicsom
1 paprika
víz
A Lebbencsleves elkészítési módja:
A szalonnát egészen kis kockákra felvagdaljuk és lsaját zsírjában megsütjük. Közben a hagymát ugyancsak apró kockákra vágjuk, majd rádobjuk a szalonnára Mikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a csuszatésztát és sűrű kevergetés mellett megpirítjuk a hagymával és a szalonnával együtt. Mikor a tészta már szép színt kapott, meghintjük pirospaprikával és ezután ráöntjük a vizet. Amíg fő a leves, addig a krumplit megpucoljuk, megmossuk és ízlés szerinti kockákra felvágjuk. Ha a víz felforrt megsózzuk és a felkockázott burgonyát is hozzáadjuk. Mikor már puha a krumpli még ízesíthetünk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. jan. 18. 11:40
A lebbencsleves elkészítési módja és hozzávalói.