Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Lebbencsleves recept

Lebbencsleves recept

A Lebbencsleves hozzávalói:
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
10 dkg csuszatészta
2-3 szem burgonya
1 kk pirospaprika

1 paradicsom
1 paprika
víz


Lebbencsleves

A Lebbencsleves elkészítési módja:
A szalonnát egészen kis kockákra felvagdaljuk és lsaját zsírjában megsütjük. Közben a hagymát ugyancsak apró kockákra vágjuk, majd rádobjuk a szalonnára Mikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a csuszatésztát és sűrű kevergetés mellett megpirítjuk a hagymával és a szalonnával együtt. Mikor a tészta már szép színt kapott, meghintjük pirospaprikával és ezután ráöntjük a vizet. Amíg fő a leves, addig a krumplit megpucoljuk, megmossuk és ízlés szerinti kockákra felvágjuk. Ha a víz felforrt megsózzuk és a felkockázott burgonyát is hozzáadjuk. Mikor már puha a krumpli még ízesíthetünk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A lebbencsleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook