Lazagna Marianntól recept


1 csomag lazagna száraztészta
40 dkg darált hús
sürített paradicsom, vagy héj nélküli egész paradicsom konzerv
20 dkg reszelhető sajt
1 doboz gomba
1 fej vöröshagyma
2-3 ger.fokhagyma
2 ek.liszt
fél liter tej
2dl tejföl
oregánó, bazsalikom,só, bors
olíva olaj és vaj
A Lazagna Marianntól elkészítési módja:
A vajon világosra pirítom a lisztet és felengedem a felforralt tejjel, beleteszem a tejfölt és kis lángon csomómentesre keverem. A finomra vágott hagymát megpirítom az olíván és vajon, megpirítom a húst és a gombát, felengedem a paradicsommal,és majdnem készre főzöm. A tészta lapokat egy jénaiban vagy teflon tepsiben lefektetem és jön rá 1 réteg húsos szósz, 1 réteg a beshamelből.A legvégén tészta réteg maradjon, arra reszelt sajt kerül és előmelegített sütőben pirosra sütjük.(kb. 20 perc alatt)
Jóval olcsóbb, finomabb és kiadósabb, mint a bolti lazagna.Vegetáriánusok párolt zöldséggel készíthetik hús helyett.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. márc. 23. 17:48
A lazagna marianntól elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.