Karfiol-póréhagyma püré recept



fej karfiol
1 szál póréhagyma
5 dkg vaj
1 dl tejszín
só, bors
A Karfiol-póréhagyma püré elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedem, a pórét felszeletelem kb 5 cm.es darabokra és kevés forró, sós vízben teflon lábosban puhára főzöm.Hagyom, hogy a víz teljesen elpárologjon róla, közben kevergetem.Beleteszem a vajat és a tejszínt, és botmixerrel pépesítem.
Tökéletes köret pl. krumplipüré kiváltására és nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. márc. 20. 13:30
A karfiol-póréhagyma püré elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.